Dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Najke, pa ste si vse olajšave upoštevali? Se pač zgodi, da je potrebno doplačati. To vedno zelo boli. Zgleda, da imate mesčno plačo tako nizko, da ne padete v višji razred. Morda je to samo za nekaj sto tolarjev. Na letni ravni pa se to krepko pozna.
Jaz sem si naračunala preplačilo in sicer 33.000,00 tolarjev. Kar pomeni, da čez leto preveč plačujem dohodnine, ker imam plačo ravno toliko visoko, da padem v višji dohodninski razred. Zato se pam bom sedaj veselila teh jurjev
:D
Kot pravijo: Bit če bolje sledeče godine.
Andreja
Jaz sem si naračunala preplačilo in sicer 33.000,00 tolarjev. Kar pomeni, da čez leto preveč plačujem dohodnine, ker imam plačo ravno toliko visoko, da padem v višji dohodninski razred. Zato se pam bom sedaj veselila teh jurjev
Kot pravijo: Bit če bolje sledeče godine.
Andreja
Tudi jaz sem jo pred dvema letoma morala plačati 100.000,00, Zakaj? Zato ker mi je računovodkinja dala v olajšavo 2 otroka, jaz sem pa prvega komaj rodila. Ja res, bila sem na porodniški in ko sem se vrnila nazaj na delo, mi je - ne vem na osnovi česa- dala v olajšavo še enega otroka. Torej dva. Ko sem naslednje leto dobila od davčne odločbo o dohodnini, me je skoraj kap zadela. Ko sem ugotovila zakaj je tako velik znesek za plačilo, prej res nisem kontrolirala, sej se na to nisem nič spoznala in sem zaupala računovodkinji, mi je rekla, da je mislila, da sem rodila drugega otroka, da se opravičuje in da sem tako ali tako dobivala čez leto večjo plačo cca.5.000,00. No, to se ne bo več ponovilo, saj plače obračunavam sedaj SAMA.
Pravijo zaupaj in PREVERI!
lp
Pravijo zaupaj in PREVERI!
lp