Spoštovani obiskovalci foruma,
ker sem čisto nova v tem poslu, bi nujno potrebovala pomoč pri knjiženju.
Zanima me na katere vse konte (in na katere strani) knjižim tiskalnik, ki smo ga nabavili za potrebe delovanja lokalne skupnosti. Zanj smo plačali 25.300,00 SIT. Kako obračunam amortizacijo?
Kupili pa smo tudi snežni puhalnik v vrednosti 245.490,00 SIT? Kako pa poknjižim ta poslovni dogodek?
Vem, da so vprašanja za večino izmed vas, ki to berete povsem trivialna, zame pa predstavljajo kar problem. Zato bi bila iz srca hvaležna, če mi lahko kakorkoli pomagate.
Sicer pa želim lep vikend vsem skupaj,
Anja
Pomoč pri knjiženju
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje tiskalnika 0400-nab.vre.opreme 160-terj.DDV 220-dobavitelj
Knjiženje snežnega pu. 0400/160/220.
Vsakega v registru OS vodiš normalno posebej.
Določiš življensko dobo oz. stopnjo amortizacije in naslednji mesec, ko je bila stvar dan v uporabo (knjižno seveda) pričneš obračunavati amortizacijo.
Če si stvar nabavila v februarju, lahko v mesecu marcu pričneš z obračunavanjem AM. Za tiskalnik je stopnja AM 50%. Z snež. puhalnik pa recimo 33,33 % ali pa 25%.
TIM-G
Knjiženje snežnega pu. 0400/160/220.
Vsakega v registru OS vodiš normalno posebej.
Določiš življensko dobo oz. stopnjo amortizacije in naslednji mesec, ko je bila stvar dan v uporabo (knjižno seveda) pričneš obračunavati amortizacijo.
Če si stvar nabavila v februarju, lahko v mesecu marcu pričneš z obračunavanjem AM. Za tiskalnik je stopnja AM 50%. Z snež. puhalnik pa recimo 33,33 % ali pa 25%.
TIM-G