Najbrž tudi jaz že rabim očala, a v uredbi o povračilu stroškov pri dnevnicah nikjer nisem zasledil, kako je z dnevnico, če je zagotovljeno kosilo, saj je omenjen le zajtrk...
Hvala za odgovore!
dnevnice tujina in zagotovljena prehrana
Moderator: Mirko Zbačnik
denvnice tujina in zagotovljena prehrana
Živjo andrejp,
tudi jaz sem imela podobne misli, ko sem pred kratkim to tudi sama potrebovala.
Vendar pa sem kasneje to na nek
način "skapirala" s tujo pomočjo seveda.
Namreč, če razumemo dnevnico kot povračilo stroškov prehrane, to pomeni, da so stroški prenočevanja dodatni stroški, ki nastanejo pri obračunu potnih stroškov. Vendar pa nekatere hotelske in njim podobne storitve, vključujejo v ceno prenočevanja še zajtrk, kosilo in/ali večerjo pa navadno računajo ločeno.
Ker pa je denvnica povračilo stroškov prehrane, to pomeni v tem primeru -15% ali -10% dnevnice, če upoštevate tak račun, na katerem je v ceni poleg prenočevanja vključeno še plačilo zajterka
.
Upam, da nisem preveč "zakomplicirala" in resnično upam, da je to mišljeno tako.
Če ima kdo boljšo razlago, se je res nebi branila.
Lep pozdravček vsem na prenovljeni strani foruma.
Mac
tudi jaz sem imela podobne misli, ko sem pred kratkim to tudi sama potrebovala.
Vendar pa sem kasneje to na nek
Namreč, če razumemo dnevnico kot povračilo stroškov prehrane, to pomeni, da so stroški prenočevanja dodatni stroški, ki nastanejo pri obračunu potnih stroškov. Vendar pa nekatere hotelske in njim podobne storitve, vključujejo v ceno prenočevanja še zajtrk, kosilo in/ali večerjo pa navadno računajo ločeno.
Ker pa je denvnica povračilo stroškov prehrane, to pomeni v tem primeru -15% ali -10% dnevnice, če upoštevate tak račun, na katerem je v ceni poleg prenočevanja vključeno še plačilo zajterka
Upam, da nisem preveč "zakomplicirala" in resnično upam, da je to mišljeno tako.
Če ima kdo boljšo razlago, se je res nebi branila.
Lep pozdravček vsem na prenovljeni strani foruma.
Mac