Samo za informacijo tistim, ki so spraševali, koliko naj računajo za bilanco? Nekateri ZNAJO!
računovodske storitve
Moderator: Mirko Zbačnik
računovodske storitve
Pred nekaj dnevi je tekla debata o plačilu računovodij. Zdaj pa poglejte to: pri meni se je oglasil nek znanec, ima s. p., enostavno knjigovodstvo, storitve, 4 mio sit prihodkov, nobenega OS - nič komplicirano. Bilanco za lani je dal narediti v en računovodski servis, pred tem pa vse lepo sam uredil. V servisu so mu zaračunali 125 tisoč za bilanco in naredili VSE NAROBE. Ženska je delala po dvostavnem knjigovodstvu, prilive med TR in OR je knjižila kot pologe (prihodke) in odhodke. Skratka, popolna zmešnjava. Bilanco je oddal takšno kot je, zdaj je popravljamo in bomo naknadno oddali (prosili) nove podatke.
Samo za informacijo tistim, ki so spraševali, koliko naj računajo za bilanco? Nekateri ZNAJO!
Takšni delajo škodo vsem. Saj znanec storitve še ni plačal, zdaj pa ne ve, kaj naj naredi s plačilom. Zagrozili so mu namreč, da mu bodo poslali inšpekcijo, baje imajo dobre zveze, stroškov pa je tudi nekaj več knjiženih, saj je dobiček že tako 30 odstotkov prihodka. Ni kaj, nekateri vedo, kako zaslužiti. 
Ja Sova krasno
....si lahko mislite, da smo mi kot športno društvo že 4 leta nazaj plačevali enemu rač. servisu nekaj čez 11.000,00 mesečno ????
, pri čemer je bilo celo leto njihovih računov številčno največ, prihodki samo članarine in minimalna dotacija.......V pošiljanju računov (in opominov) so bili ažurni, ko pa smo želeli v mesecu novembru imeti poročilo za Športni zavod, se je ugotovilo, da nimajo še ničesar knjiženega....... Seveda smo z njimi končali, zato se sedaj trudimo sami 
Lep pozdrav - Silvy
Jaz seveda lahko samo sanjam o taki ceni za bilanco. Kdo mi bo pa plačal?
Kot prvo, res bo treba narediti red, kdo sploh lahko vodi knjige strankam. Takšen, ki knjiži pologe iz gospodinjstva v prihodke, že ne!
Razne zveze so zdaj malo bolj omejene, čeprav da lahko prijavo na inšpekcijo prav vsak! Kar naj pride inšpektor, potem mu pa pokažite tako izdelano bilanco. Ni res, da servis nič ne odgovarja - za poslovanja firme res ne more, za svoje delo pa vsekakor! In tu je še kodeks poklicne etike!
Kot prvo, res bo treba narediti red, kdo sploh lahko vodi knjige strankam. Takšen, ki knjiži pologe iz gospodinjstva v prihodke, že ne!
Razne zveze so zdaj malo bolj omejene, čeprav da lahko prijavo na inšpekcijo prav vsak! Kar naj pride inšpektor, potem mu pa pokažite tako izdelano bilanco. Ni res, da servis nič ne odgovarja - za poslovanja firme res ne more, za svoje delo pa vsekakor! In tu je še kodeks poklicne etike!