Nadomestilo za ločeno življenje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tarin
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Nadomestilo za ločeno življenje

Odgovor Napisal/-a Tarin »

Ne vem če je ravno tako, da se nadomestilo za ločeno življenje lahko izplačuje samo slovenskim državljanom. Kaj pa primer, ko imaš zaposlenega tujca in ima stalno prebivališče v Sloveniji in ga pošlješ na delo najmanj 100 km stran od stalnega bivališča? Tudi njemu v tem primeru pripada nadomestilo za ločeno življenje.

Mene pa bolj zanima, najmanj koliko časa mora delati najmanj 100 km od stalnega bivališča, da se mu to nadomestilo izplača - je to 1 teden, 2 tedna?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Moje razumevanje nadomestila za ločeno življenje je tako, da delavcu pripada, če je dlje časa ločen od svoje družine in dela v kralju, ki je oddaljen od bivališča njegove družine vsaj 100 km. Poleg tega mora to pisati v njegovi pogodbi o zaposlitvi, sicer se mu ne sme izplačati, vsaj neobdavčeno ne. :wink:
Tarin
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Tarin »

Tudi tujčeva družina ima lahko stalno prebivališče na istem naslovu kot tujec ( torej v sloveniji ) in je potem od tujca ločena, v času ko on dela 100 km od doma. Tako, da jaz menim, da ima v tem primeru tudi tujec pravico do nadomestila za ločeno življenje in ne samo slovenci.
Odgovori