verjetno že 101 isto vprašanje, pa vseeno prosim za odgovor

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
citam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

verjetno že 101 isto vprašanje, pa vseeno prosim za odgovor

Odgovor Napisal/-a citam »

Bolj, kot berem, manj mi je jasno, zato me prosim popravite:
1. ali je res, da za avtoprevoznike ni več dnevnic (imam primer, ko prevoznik za naše špeditersko podjetje opravlja prevoze v Srbijo)
2. ali med davčno priznane stroške še vedno lahko knjižim med prevozom v tujino nastale stroške: cestnine, špediterske stroške, parkirnine,...
3. če ni več dnevnic, ali lahko prevozniku za vsak dan obračunan 1.200 SIT za malico
4. ali vse to velja tako za zaposlene delavce, kot za samostojnega podjetnika

5. ali je res, da gradbincem, terencem-delavcem in samostojnim podjetnikom (gre za državljane Bivše Jugoslavije) prav tako ne morem več obračunavati dnevnic, lahko pa jim do 1.200 SIT malice
6. ali jim še lahko obračunavam kilometrino do 62 SIT/km

Vem, da sem zatežila, ampak bi res prosila za kakršnokoli pomoč :nevem:

Pa lep dan še naprej.
mojca
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

V novem pravilniku piše, da delavcu, ki se dnevno vrača s terena na svoj dom, pripada samo malica. To so po moje akviziterji, gradbinci, komunalci ipd. Pripada jim prehrana med delom po kolektivni pogodbi . Če je ta večja kot 1.200,00 na dan, je razlika obdavčena. Če je pa manjša, je prav, da imate določeno v pogodbi ali v pravilniku, da delavce, pripada prehrana v višini 1.200,00 sit/dan.

Šoferje, ki so (če vozijo v tujino) odsotni dalj časa, jaz ne bi dala tu zraven. Tudi stroški, kot so cestnine, parkirnine, so seveda davčno priznani - zakaj ne bi bili? Imeti pa morate ustrezno sestavljene potne naloge. LP!
Odgovori