račun od gost.storitev tujina kako lahko knjižim tudi če je brez firme, ali samo v okviru dnevnice tujina?
KNJIŽENJE RČAUNOV NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
KNJIŽENJE RČAUNOV NUJNO
Lahko in na kateri konto lahko knjižim napr. nakup smuč ozir. materiala za smučanje če bi jih uporabljali za poslovne stranke?
račun od gost.storitev tujina kako lahko knjižim tudi če je brez firme, ali samo v okviru dnevnice tujina?
Partner od moje stranke je imel namesto vaše smučarske opreme potapljaško opremo za poslovne partnerje. Rutinska tridnevna kontrola durs-a se je po tem odkritju spremenila v lov na čarovnice - njihov račun je po temeljitem in dolgotrajenem pregledu vseh knjig za ne vem koliko let nazaj znašal 32 mio SIT.
Predlagam, da natančno opredelite upravičenost nabave smučarske opreme, če niste smučarski klub.
Enako velja za reprezentanco. Najprej morate ugotoviti upravičenost, v nasprotnem primeru se smatra za uporabo v lastne namene.
Lep pozdrav!
Predlagam, da natančno opredelite upravičenost nabave smučarske opreme, če niste smučarski klub.
Enako velja za reprezentanco. Najprej morate ugotoviti upravičenost, v nasprotnem primeru se smatra za uporabo v lastne namene.
Lep pozdrav!
-
irenca
Če boš to ti imela in dajala v najem poslovnim partnerjem, je to pač osnovno sredstvo. Strošek amortizacije se upraviči skozi najemnino oz. skozi prihodke. To davčni inšpektorji gledajo med pravnimi osebami. Če pa je fizična, prihodek prekvalificirajo v drug prejemek iz delovnega razmerje.
Če bodo imeli pa vsi zaposleni enake pogoje za uporabo, si pa poglej ZDOH in mislim da je 27.čl.(3.000,00 na mesec po glavi=neobdavčeno).
Stroške prehranjevanja delavec poravnava iz dnevnice. Tako da jaz tega računa ne bi knjižila. Pri potnem nalogu knjižim cestnine, parkirnine, noćitve po računu, dnevnice in kilometrine. Če dobim račun od hotela, kjer ima delavec plačan zajtrk, dnevnico z ta zajtrk zmanjšam.
lp, irenca
Če bodo imeli pa vsi zaposleni enake pogoje za uporabo, si pa poglej ZDOH in mislim da je 27.čl.(3.000,00 na mesec po glavi=neobdavčeno).
Stroške prehranjevanja delavec poravnava iz dnevnice. Tako da jaz tega računa ne bi knjižila. Pri potnem nalogu knjižim cestnine, parkirnine, noćitve po računu, dnevnice in kilometrine. Če dobim račun od hotela, kjer ima delavec plačan zajtrk, dnevnico z ta zajtrk zmanjšam.
lp, irenca
-
irenca
mislim da ja; sicer pa jaz kar dam na terjatev do lastnika in mu izdam račun z davkom. Seveda mora to plačati. Če noče plačati pa je to boniteta.
V primeru, ko bi šlo za delavce, bi pa naredila lepo seznam, kdo bo kdaj kaj uporabljal. Naredila bi pač tako, da ne bi prišlo več kot 3.000,00 sit po glavi in zato ne bi bilo bonitete. Samo da tole za delavce pravjo 'šefi', da je v celoti neobdavčeno.
Kaj praviš, bo takole o.k.

V primeru, ko bi šlo za delavce, bi pa naredila lepo seznam, kdo bo kdaj kaj uporabljal. Naredila bi pač tako, da ne bi prišlo več kot 3.000,00 sit po glavi in zato ne bi bilo bonitete. Samo da tole za delavce pravjo 'šefi', da je v celoti neobdavčeno.
Kaj praviš, bo takole o.k.