Ali se jih v davčni napovedi vpiše pod finančne prihodke ali pa se jih sploh ne vpiše?
Obresti na TRR
Moderator: Mirko Zbačnik
Obresti na TRR
Ali se obresti na TRR (a'vista obresti) vpisujejejo v evidence za DDV - v knjigo izdanih računov (stolpec 8 ali 10
) in v obrazec DDV-O?
Ali se jih v davčni napovedi vpiše pod finančne prihodke ali pa se jih sploh ne vpiše?
-
irenca
Imate prav. Ampak vsaka izjema potrjuje pravilo. Spomnite se cestninskih listkov: najprej jih nismo vpisovali nikamor, nato smo na seminarjih izvedeli, da bi jih morali vpisovati. Ker pa ne glasijo na davčnega zavezanca, jih lahko vpisujemo kumulativno, kar s temeljnico, so svetovali. Nato so ugotovili, da cestninski listki, ki so priloga k potnem nalogu, niso predmet obravnave KPR in sedaj vpisujemo samo tiste račune za avtocesto, ki glasijo na davčnega zavezanca, identificiranega za namene ddv. Ali pa je že kaj drugače? Ker se zadnjih dveh seminarjev nisem udeležila, nimam najnovejših ustnih navodil.
-
tinakolenc
- Nov član

Ali se te obresti vpišejo samo v stolpec 8 oz. 10, ali tudi v stolpec 7? V pravilniku namreč piše, da se v stolpec 7 vpiše vrednost obdavčenega prometa, pa me zanima če oproščen promet spada pod obdavčen promet. Enako je namreč v knjigi prejetih faktur - ali se razni bančni stroški, ki so med oprostitvami vpišejo samo v stolpec 9 (oproščen promet) ali tudi pod 8 (vrednost prometa z DDV)?
Prosim za čimprejšen odgovor, ker moram kmalu oddati moj prvi obrazec.
Hvala
Prosim za čimprejšen odgovor, ker moram kmalu oddati moj prvi obrazec.
Hvala