ODO 1
Moderator: Mirko Zbačnik
ODO 1-2
Gledam metološko navodilo za izpolnjevanje obrazcev in obrazec ODO 2, pa mi ni nič jasno. Smo društvo z nepridobitno dejavnostjo, plačujemo najem telovadnice OŠ z DŠ. Se pravi pravna z DŠ pravni osebi z DŠ, na obrazcu:Plačnik davka: a je to društvo /čeprav davka ne bo plačalo/, vrsta dohodka ali 12-Plačila za uporabo in pravico do uporabe avtorskih pravic, patentov, licenc, zaščitnih znakov in drugih premoženjskih pravic in drugih podobnih dohodkov, ali 13-plačila za zakup. Ni mi jasno, zakaj sploh ta ODO 2, da bodo potem prekontrolirali OŠ, če je prijavila ta prihodek ali kaj. Prosim nekoga, ki je imel takšen primer glede najema, da mi to pojasni. En račun smo že poravnali, pa bi morali že oddati ali ne oddati ta odojček.Vnaprej hvala, da ne dobim kakšne 
diana
Če je prejemnik dohodka pravna oseba z DŠ, potem ni davka, poroča pa se v ODO-2, najemnina pa spada pod zap. 13 - plačila za zakup.
Tudi meni ni jasno: zakaj!!!
Čeprav - to velja za d.o.o., za društva pa res ne vem, ali so obvezni pošiljati te ODO-jke ali ne
Vprašajte na DURS (če tudi oni ne bodo vedeli, nas je pa še več ubogih nevednežev..
)
Zdaj pa res končujem za danes.
Lep vikend
Tudi meni ni jasno: zakaj!!!
Čeprav - to velja za d.o.o., za društva pa res ne vem, ali so obvezni pošiljati te ODO-jke ali ne
Vprašajte na DURS (če tudi oni ne bodo vedeli, nas je pa še več ubogih nevednežev..
Zdaj pa res končujem za danes.
Lep vikend
Anela