odpis terj. kam v obrazec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

odpis terj. kam v obrazec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Še nikoli nisem imela takega primera. Nikjer ne vidim, kam bi v obračun davka od dobička vpisala odpis terjatve do kupca, ki je davčno nepriznan, ker nismo šli v tožbo. Ali sem kaj spregledala, ali take rubrike res ni. Vidim le odpis terjatev do delavcev, lastnikov ali povezanih oseb št. 45.

Pomagajte, prosim, počasi a zanesljivo se mi kisa pamet.
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Držim se Nininih navodil iz neke druge teme in svoje vprašanje "porivam "malo bolj gor.
Ali nihče nima takega primera, ali pa je rešitev preprosta in je jaz na robu živčnega zloma ne vidim?
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Rešitev sploh ni preprosta, ker take vrstice V RESNICI NI! Kaj pa vem, kam bi vpisala - kaže, da sestavljalec obrazca sploh ne ve, da odpis takšne terjatve inšpektorji ne priznajo kot davčno priznan strošek.. A tvegati pa ne upaš in dati pod navaden odpis? Saj pravna oseba sama določi kriterije za popravek vrednosti obratnih sredstev. Naflancaš, zakaj niste tožili - zaradi slabih izgledov za uspeh tožbe, nesorazmerno visokih stroškov... Ampak sama se odloči, ali pa vpiši med povezane osebe. Samo moje mnenje! Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Malo bol diskretno to napravite, če le "popravite" (uredi) svoje vprašanje.

Vrstica 40 bi po mojem morala to vsebovati, a za ta primer pa res ne vidim rubrike.

:twisted:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Fendi, kako ste rešili vaš problem? Mislim, da bo danes to tudi moj problem.
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Pamps, Kaltrzic me je spomnila na pravila, namreč, da sami določimo kriterije za odpis in jih bo pač treba dobro zagovarjat. Bom pa tudi kupcu poslala obvestilo. Da naj si namreč izvoli povišati prihodke. :evil:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Hvala za odgovor. Včeraj sem se prekopala čez vso mogočo literaturo in skušala zbrati kaj največ razlag na to temo, odločitev pa bom prepustila direktorju.
Odgovori