bilance

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gita
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

bilance

Odgovor Napisal/-a gita »

Pozdravljeni!

Smo že skoraj pri koncu te naše računovodske "norije", pa bi rada prej še samo pri vas preverila ali imam vse. Na spletni strani Ajpes sem oddala vse obrazce in pojasnila, potrdilo skupaj s plačilom pa poslala po pošti.
Zanima me kaj vse moram poslat na Durs, seveda zraven obračuna davka? Veljajo bilance iz Ajpesa?
:nevem:
Hvala za pomoč in zdržimo še teh par dni :)

Brigita
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kako pa oddajajo bilance računovodski servisi - za podjetja ki jim vodijo knjige?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz oddajam vse po pošti (priporočeno s povratnico). Na ajpes pošljem ZR + disketo, vse podpisano in žigosano, za durs se je treba bolj potruditi: ddpo + disketa; fotokopije vseh računov za olajšavo, pregled oziroma porabo izkoriščenih olajšav 10% iz preteklih let, če upoštevamo zmanjšanje davčne osnove za pokrivanje davčne izgube še fotokopije ddpo za tisto leto in vsa leta, ko smo to že izkoriščali, poslovno poročilo po različici.... pa še kaj. Vse skupaj vpnem v mapo, da se kaj ne izgubi, pripišem še ime referentke in to je to.
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Nikoli ne bom razumel dejstva, da si ljudje delajo delo s stvarmi, ki se od njih ne zahtevajo.
Ko dobim poziv s strani DURSA da naj obračunu davka od dobička priložim še fotokopije najrazličnejših računov s katrimi dokazujem upravičenost olajšav, to tudi storim.
NIKOLI, resnično nikoli, pa tega ne delam v naprej. Saj moj čas navsezadnje ni zastonj! Pa tudi DURS ni vsemogočni bog, pred katerim se mi morajo tresti hlače.
LP,
Sven Slika
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ah, Sven. DURS ni vsemogočni Bog, to je res, je pa bog, če razumeš :8: Če še nisi občutil, pa še boš, čeprav ti tega ne želim. :roll: Ali ni boljše vse dokumentirati in potem nimaš več nobene skrbi :8: Ko oddajaš še vse veš, oddaš čimbolj dokumentirano in zapreš poglavje. Je to mar tako težko :8: :hudic:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Vita to ni težko ampak je povezano z dodatnimi stroški. Mi sicer ni mamo visokih cen storitev ampak inšpekcijske preglede take ali drugačne pa posebaj zaračunamo, ravno zaradi tega, ker je treba vse pripraviti in dostaviti. Zakaj bi pa Dursu naprej pošiljali dukomentacijo, saj je ne ne vedno zahtevajo :?: :?: :?:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Vita to ni težko ampak je povezano z dodatnimi stroški. Mi sicer ni mamo visokih cen storitev ampak inšpekcijske preglede take ali drugačne pa posebaj zaračunamo, ravno zaradi tega, ker je treba vse pripraviti in dostaviti. Zakaj bi pa Dursu naprej pošiljali dukomentacijo, saj je ne ne vedno zahtevajo :?: :?: :?:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Tudi jaz sem bila včasih mnenja, da se pošlje le tisto, kar je obvezno, ostalo pa, če in ko želijo. Ker pa poziv durs-a prejmejo stranke, ki navadno ne vedo, kaj durs želi od njih in so panični, v izogib temu in za mir svojih strank pošiljem takoj vse, kar mislim, da bodo lahko kasneje zahtevali.
Odgovori