Plačilo davka ???
Moderator: Mirko Zbačnik
Plačilo davka ???
Pozdravljeni !
Na vas se obračam z naslednjim vprašanjem.
Kot fizična oseba sem za privatne potrebe v Avstriji kupil prehrambene izdelke za domače potrebe, vendar sem na koncu ugotovil, da mi niso obračunali davka.
Račun je izdan na moje ime in v netto zneskih.
Zanima me kje in kako sedaj lahko plačam davek za omenjeni nakup ???
Seveda tudi v kakšnem roku je potrebno to plačati ??
Hvala za pomoč in odgovor
Blond
Na vas se obračam z naslednjim vprašanjem.
Kot fizična oseba sem za privatne potrebe v Avstriji kupil prehrambene izdelke za domače potrebe, vendar sem na koncu ugotovil, da mi niso obračunali davka.
Račun je izdan na moje ime in v netto zneskih.
Zanima me kje in kako sedaj lahko plačam davek za omenjeni nakup ???
Seveda tudi v kakšnem roku je potrebno to plačati ??
Hvala za pomoč in odgovor
Blond
Sigurno jim nisem posredoval moje davčne številke. In tudi ne dobene druge številke.
Posredoval sem jim moje ime in priimek in pa naslov in kraj bivanja.
Vse to je zapisano tudi na računu.
In tudi podjetja nimam.
Čisto fizična oseba za osebne potrebe.
Sem pa podpisal, da sem prejeto blago izvozil.
Kak nasvet ?
LP
Blond
Posredoval sem jim moje ime in priimek in pa naslov in kraj bivanja.
Vse to je zapisano tudi na računu.
In tudi podjetja nimam.
Čisto fizična oseba za osebne potrebe.
Kak nasvet ?
LP
Blond
Od kar smo v EU ne moreš več izvoziti oziroma uvoziti ničesar iz držav EU-ja. Če bi imeli podjetje bi se temu reklo, da ste blago pridobili oziroma dobavili v EU. Mogoče ste imeli srečo in ste naleteli še na trgovca, ki ne bere časnikov in ne gleda televizije, da je vaš nakup ocenil za izvoz, mogoče pa naslov, ki ste mu ga dali ni v Sloveniji. Jaz se v nobenem primeru ne bi sekiral preveč.
To mi med drugim tudi ne štima. Se opravičujem, ampak sem malo dvomljive sorte. Na tem forumu se sprašuje marsikaj in tudi vprašanja se zastavljajo lahko malo drugače. Tudi jaz sem že kaj kupila v tujini, pa kaj takšnega nikoli nisem doživela, da bi me sploh kdo kaj vprašal po imenu, še manj da bi podpisala. Stvar ne štima. Se pa opravičujem, če se motim
Pa saj to ni moja stvar 
To mi med drugim tudi ne štima. Se opravičujem, ampak sem malo dvomljive sorte. Na tem forumu se sprašuje marsikaj in tudi vprašanja se zastavljajo lahko malo drugače. Tudi jaz sem že kaj kupila v tujini, pa kaj takšnega nikoli nisem doživela, da bi me sploh kdo kaj vprašal po imenu, še manj da bi podpisala. Stvar ne štima. Se pa opravičujem, če se motim
Kupoval sem prejšnji teden v trgovini na debelo z ekološkimi izdelki.vita11 napisal/-a:Sem pa podpisal, da sem prejeto blago izvozil.
To mi med drugim tudi ne štima. Se opravičujem, ampak sem malo dvomljive sorte. Na tem forumu se sprašuje marsikaj in tudi vprašanja se zastavljajo lahko malo drugače. Tudi jaz sem že kaj kupila v tujini, pa kaj takšnega nikoli nisem doživela, da bi me sploh kdo kaj vprašal po imenu, še manj da bi podpisala. Stvar ne štima. Se pa opravičujem, če se motimPa saj to ni moja stvar
Kupil sem ekološki sladkor in ekološko pivo.
Pri izdaji računa so zahtevali moje ime priimek in naslov bivanja.
Podpisal sem tudi da sem prejeto blago izvozil.
Nevem zakaj in kako vendar tako je bilo.
Na prejetem računu so pod rubriko Kupec zapisani moji podatki (ime priimek in naslov bivanja).
Ker sem plačano blago dvignil v njihovem skladišču sem se tam izkazal z računom in podpisal da bom prejeto blago izvozil oz. odpeljal iz avstrije.
Doma pa sem ugotovil da mi niso obračunali davka.
Saj ni nobenega problema vendar sedaj ne vem ali moram ta davek plačati (verjetno DA) in kje naj to storim da ne bi bilo kaj narobe.
Upam, da mi boste sedaj lažje svetovali.
Če pa še kaj ni jasno pa bom poskušal odgovoriti.
Lep dan
Blond
Mi smo svetovni prvaki v pisanju, prepisovanju in zmišljevanju raznoraznih zakonov, pravilnikov, odredb, uredb... in ostalih neumnosti in nikjer na svetu ne boste našli naroda, ki se tako rad drži zakonov kot Slovenci.
Le ob rob temi, o kateri debatiramo, menda so Avstrijci od vseh držav EU-ja za nespoštovanje (in nepoznavanje) zakonov do sedaj plačali najvišje kazni. Torej je lahko to, da vam niso obračunali DDV-ja:
- nepoznavanje zakona,
- namerno kršenje ali
- pa je njihova zakonodaja toliko enostavna, da si mi to še v najhujših sanjah ne znamo predstavljati.
Če pa bi vseeno kot pošten državljan in Slovenec radi mirno spali, pa vam predlagam, da se z računom napotite na najbližjo davčno upravo, se posujete s pepelom in vse priznate. Imate 3 možnosti:
- dacar vam lahko odmeri DDV
,
- prijavi avstrijsko firmo njihovim dacarjem
- vas lepo pošlje domov(ker se mu tudi sanja ne zakaj se gre):shock:
Le ob rob temi, o kateri debatiramo, menda so Avstrijci od vseh držav EU-ja za nespoštovanje (in nepoznavanje) zakonov do sedaj plačali najvišje kazni. Torej je lahko to, da vam niso obračunali DDV-ja:
- nepoznavanje zakona,
- namerno kršenje ali
- pa je njihova zakonodaja toliko enostavna, da si mi to še v najhujših sanjah ne znamo predstavljati.
Če pa bi vseeno kot pošten državljan in Slovenec radi mirno spali, pa vam predlagam, da se z računom napotite na najbližjo davčno upravo, se posujete s pepelom in vse priznate. Imate 3 možnosti:
- dacar vam lahko odmeri DDV
- prijavi avstrijsko firmo njihovim dacarjem
- vas lepo pošlje domov(ker se mu tudi sanja ne zakaj se gre):shock: