Prejemki, ki izvirajo iz večih let!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
damjanboy
Novinec
Novinec

Prejemki, ki izvirajo iz večih let!

Odgovor Napisal/-a damjanboy »

Izpolnil sem dohodninsko napoved za leto 2004, vendar sem sedaj opazil, da smo v podjetju dobili izplačano nagrado za leto 2003 januarja 2004. Na izpisku je bilo napisano, da moramo to vpisati pod točko 13 (odpravnine ob upokojitvi, jubilejne nagrade in enkratne solidarnostne pomoči ter drugi prejemki iz delovnega razmerja). Sedaj pa me zanima, če je ta del dohodka mogoče vpisati tudi v rubriko A) III. (Prejemki in drugi dohodki, ki izvirajo iz več let, oziroma dohodki za dela, ki jih je zavezanec/-nka ustvarjal/-a dalj kot eno leto).

1) Kaj bi s tem pridobil?
2) Ali je to sploh še mogoče narediti sedaj, ko sem dohodnino že oddal?
3) Ali to kaj vpliva na podjetje katero mi je izplačalo nagrado?
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Dohodninsko napoved lahko popravljate samo do 31. 3., pozneje nič več. Če so v podjetju oddali na DURS takšne podatke kot jih navajate, se podatki ne bodo ujemali in vas bodo zagotovo poklicali "na pregled". V napoved pa ne morete samovoljno vpisovati podatkov, pač pa natančno tako, kot so to naredili tudi v podjetju in v kolone, kot so jih označili na obvestilu.
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a osnovnasola »

Če so vam napisali, da znesek vpište pod točko 13 in ste to naredili, je prav tako.
To niso prejemki, ki izvirajo iz več let , pač pa nagrada , ki je bila izplačan v 2004, čeprav se nanaša na 2003.

Lp
Odgovori