REGRES IN PORODNIŠKA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ivana
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

REGRES IN PORODNIŠKA

Odgovor Napisal/-a ivana »

Pozdravljeni,
Lepo prosim za nasvet.
Sem prišla iz Hrvaške (poroka) in imam začasno bivanje do 26.8.2003. Od 13.11.2002. sem zaposlena in 11.2.2003. sem rodila in na porodniškoj. Zaposlena sem za nedoločen čas ampak zaradi začasnega bivanja imam začasno delovno dovoljenje (tudi do 26.8.2003). To pomeni da sem samo formalno na določen čas, ustvari sem za nedoločen.
Interesira me ali imam pravico do regresa in LD. Če ne, kako se to ureja kad 26.08.2003.dobim stalno bivanje in zaposlenje za nedoločen čas.
Hvala in lep pozdrav,
Ivana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vem kdaj ste nastopili porodniško in predvidevam da imate pogodbo za nedoločen čas (črprav je po novem zakonu možen za vaš primer tudi za določen čas), kar pa za pridobitev pravice do koriščenja dopusta v celoti ne vpliva. Po šestih mesecih nepretrgane zaposlitve pridobitve pravico do koriščenja celotnega dopusta za leto 2003 (in to tudi v primeru, da vam 26. 08. 2003 preneha delovno razmerje če eventualno ne pridobite delovnega dovoljenja, kar pa kot navajate ni možno). Predvidevam, da ste pričeli s porodniško v januarju. Po novem zakonu o delovnih razmerjih lahko v vašem primeru ves neizkoriščen dopust za leto 2003 izkoristite po poteku porodniške v letu 2004 in sicer do 30. junija. Izplačilo regresa je vezano na pravico do koriščenja. Vam pripada dopust za leto 2003 v celoti in s tem tudi regres v celoti.

Upam da sem bil razumljiv - in srečno!

LP, Mirko
Odgovori