Banke !

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Zdaj pa ne vemo, kaj naj ...

In imate za spremembo možnost demokratičnega odločanja ;)
Naj temo brišemo (in smo pri naših načelih dosledni) ali naj jo pustimo?

LP, Nina

PS: sovi pa svetujte glede kredita po zasebnih sporočilih ali pa ji pošljite e-pošto ...
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Predlagam, da temo pustite. Meni se zdi zanimiva in poučna. Tudi to je del posla, ki ga opravljamo
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

Mi poslujemo s NKBM in do danes še nismo imeli nekih posebnih težav - so uslužni, prijazni, po potrebi tudi pohitijo s kakšnimi krediti ipd...vendar je res tudi to, da smo velika firma s dobro bilanco, tko da je tak odnos morda odvisen tudi od tega.

Osebno pa poslujem s Abanko in njih ne morem prehvaliti. Na moji enoti osebje izredno izredno prijazno, pri urejanju stanovanjskega kredita so mi nudili več svetovanja in uslug, kot bi mi jih bili dolžni (rešili so me pred eno zelo pomembno komplikacijo, do katere bi definitivno prišlo v prihodnosti - namreč stanovanja nikoli ne bi mogla vpisati v zemljiško knjigo, kar ni hec, ane), trudijo se pomagati na en in tisoč način. Jst osebno pa nisem stranka A bonitete, tako, da se tudi "pri tamalih" pozna res prijeten odnos. In tudi nobenega poznanega nimam pri njih :mrgreen: Pred tem sem bila komitent NLB - tam je samo osebje sicer bilo prav tako prijazno, ampak urejanje česarkoli je pa bilo hudičevo delo in čista potrata živcev. Ob fiasku s programsko opremo pa se je situacija tako poslabšala, da sem prestopila.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Kar nekaj časa sem se ukvarjala z mislijo, da bi prenesli finance na Probanko, nakar berem v časopisu, da je direktorica banke prepovedala zaposlenim delavkam nositi hlače. Na delo morajo prihajati izključno v krilu - HVALA LEPA ZA TAKO BANKO :axe:
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

V muslimanskih državah ženska ne sme biti brez rute, v Franciji ne sme z ruto, pri nas v banki ne sme v hlačah - obvezno krilo. Drage moje, kaj pa svoboda odločanja? - nič komentarja ? :nevem:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Helena ste gledali včeraj oddajo preverjeno, nobena ženska ni ničkaj upala komentirati, na koncu bomo še lahko srečni, da delamo v računovodstvu, kjer lahko prideš tudi v trenerki v službo, sploh januarja do marca, ko si včasih v službo do večera. Če pa delaš doma, pa si lahko celo v pidžami. Vsaj svobodo odločanja o obleki imamo. Malo ste mi kljub deževnemu vremenu in drugim nevšečnostim popestrili dan. Pa še naprej lep dan :roll: :lol:
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

A obstaja še kje na svetu tako pokoren, brezhrbteničen narod, kot smo slovenci?

Če bi si tale gospa iz Probanke izmislila, da morajo v službo v bikiniju, bi verjetno tudi to upoštevale te ženske? Mislim, verjetno bi se zadeva zasukala v njihov prid, če bi se vse skupaj uprle oz. vložile tožbo (ki bi jo lahko brez težav, ker imajo res dober argument). Verjetno bi posledica tega bila odstop ga. Penkove prej, kot pa zamenjava vseh pač kolk jih je delavk v Probanki (menim, da jih ni tako malo). Konec koncev tudi na cesto jih ne bi mogla kar tako dati, ker nima utemeljenega razloga.
Ampak ne, one raje pokorno hodijo v krilu v službo - tudi pozimi pri minus 20 stopinjah. Jao jao.

Svashta.
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

No res, to s krilom-obvezno v službi, to pa je že višek. Pa saj smo demokratična država (vsaj mislim), vendar se vse obrača čedalje na slabše. Če bi meni kdo rekel, naj nosim krilo za v službo, nalašč nebi, pa bi mi bilo čist vseeno za takšno službo, če si kaj takšnega dovolijo, pol pa res ne veš kaj nas še čaka. Sicer bolj malo vem o tej temi (Probanka-obvezna krila), vendar me je tisto kar sem slišala pošteno razjezilo.
:evil:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mene pa zanima v zvezi z bankami kolikšne so obresti za kredit z vračilom do 1 leta in stroški odobritve pri drugih bankah. Mi sodelujemo z SKB banko, referentka je zelo prijazna, vendar menimo, da njihove storitve niso ravno poceni. Smo tuje podjetje in za naše poslovanje v celoti garantira Dresdner banka, ki daje SKB banki garancijo v višini 1 mio USD, pa nas SKB banka glede bonitete uvršča v najslabši razred, ker imamo zadnja leta precej izgube.??!! Čeprav je jasno, da ne bomo propadli, saj smo del velike svetovne korporacije, ki ji je v interesu, da ima tudi v Sloveniji podjetje. :?: :sklovn: :) :mrgreen:
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Prejeli smo račun NLB za prepisovanje iz papirnega seznama za plače. Če to ni višek. :smodrica: Kaj naj sedaj zahtevamo od delavcev, ki imajo TR pri NLB, naj jih odprejo pri drugi banki? Ali naj NLB pošljemo račun za izdelavo seznama za nakazilo plač :ssirok: !
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Tudi jaz sem bila zelo šokirana, ko sem dobila račun od NLB.
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Mi smo javni sektor, TRR imamo odprt pri Upravi za javna plačila /bivša AP oz. pra SDK/, kredit pa smo vzeli že pri Abanki in Banki Koper. V obeh primerih je šlo dobro skozi, referenti so bili prijazni in uslužni, tako, da pripomb nimam. Glede stroškov pa si lahko sami na internetu izračunate višino obrokov pri različni bankah - t.i. informativni izračun, kjer je prikazana višina obroka, stroški odobritve, zavarovanja, če si ali če nisi komitent,itd.

Osebno pa imam odprt račun pri Abanki in ga za nič na svetu ne bi menjala. ker so dekleta tam super. Za postati uslužbenec Banke Koper pa je predpogoj, da si zoprn že po naravi, tako je vsaj pri fizičnih osebah na okencih.

Imam še eno pripombo in sicer bi bila to bolj za Nino: glede na to, da je ta forum bolj "službene narave" to se pravi resne, bi bilo lepo, če bi ostalo pri tem, da ostane izražanje vsem razumljivo. Nočem pa z mojo pripombo nikogar užaliti.

Lp
Tina
Odgovori