Transakcijski racun na banki - Brez zaposlitve?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gasper
Nov član
Nov član

Transakcijski racun na banki - Brez zaposlitve?

Odgovor Napisal/-a Gasper »

Pozdravljeni.

Zanima me, če je možno pridobiti transakcijski račun na banki tudi če nisi zaposlen. Ne bi rad odpiral s.p..ja samo zaradi računa na banki. Je možno na kak cenejši način pridobiti TR?

Vem, da je možno dobiti neke vrste gotovinski račun, vendar tam ne izdajajo kreditnih kartic (kar bi pa potreboval).

Hvala za vsakršno pomoč oz. nasvet.
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne poznam nobene druge poti kot pridobiti osebni račun z zaposlitvijo, brez zaposlitve samo gotovinski račun.
Transakcijski račun je za s. p. ali druge samostojne delavce (naprimer kulturniki, novinarji in podobno), vendar je tu tudi potrebna priglasitev dejavnosti. Sicer pa tudi banke pri s. p. ne izdajajo kreditnih kartic, tako da vam niti to ne bi pomagalo. Vsaj, kolikor jaz vem in imam izkušenj s tem. Morda pa ima kdo kakšne drugačne, pa se bo oglasil.
silva11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Boste na ta trr prejemali kakšne prihodke? Obstajajo tudi študentski trr, vendar ne vem koloko to pride v poštev v vašem primeru.
Gasper
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Gasper »

Trenutno še imam študentski TRR, vendar mi bo ta letos zaradi končanja študija potekel.

Preko tega študentskega računa že imam kreditno kartico in zaenkrat tudi nanj dobivam prihodke.

Najverjetneje se bom moral oglasiti na svoji banki in jih povprašati kako in kaj.
klemens
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a klemens »

Sam sem dobil informacijo, da imaš lahko študenski račun v nedogled (torej tudi po preteku statusa). Če si pač zaželiš več ugodnosti naj bi zamenjal račun v kaj drugega.

Bo pa najbolje, da preveriš to direktno na svoji banki.
spring
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a spring »

Transakcijski račun na banki lahko odprete tudi če niste zaposleni, dobite le osebno kartico Tr z možnjostjo dvigovanja na bankomatu. Vse ostalo pa ni možno, kajti če nimate rednih mesečnih prilivom (najmanj šest mesecev) vam ne odobrijo niti osnovnega limita 20.000,00 sit, z čekovnimi blanketi ni nič itd... torej gre res za nek gotovinski račun.
Za pravi Tr je potrebno priglasiti dejavnost, nato lahko sledi vse ostalo.

:szardi:
SPRING
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ali je za TR za s. p. sploh pri kateri banki mogoče dobiti kreditne kartice? Mi imamo pri raifeissen, pa še kartice za avtomat nimamo, limita pa sploh nobenega. Je kje drugače?
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Ja, za limit se pri Abanki da dogovoriti. Sicer je treba pripraviti dokumentacijo kot za kredit in če ni prilivov in so rezultati slabi, tudi limit zavrnejo. Sem pa dobila pred kratkim neko ponudbo za kreditne kartice prav od Abanke, ampak ker me ni zanimalo, nisem pozorno prebrala in tudi tisti dopis sem že vrgla. Pojdite na njihovo stran, tam gotovo kaj piše o tem. LP!
Odgovori