Vračilo sredstev in DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mega10
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Vračilo sredstev in DDV

Odgovor Napisal/-a mega10 »

Pozdravljeni!

Konec leta 2004, ko še nismo bili zavezanci za DDV, smo plačali račun za blago (ki je vključeval tudi DDV). Celoten znesek računa (vključno z DDV) smo upoštevali kot strošek. Kasneje je bilo ugotovljeno, da blago ni ustrezno, zato smo se s prodajalcem po dolgotrajnih pogovorih dogovorili, da blago vrnemo in nam vrne denar. Vendar pa smo medtem postali zavezanec za DDV. Zdaj pa me zanima, kako poknjižiti vrnjen znesek? Ali ga lahko v celoti upoštevam kot izredni prihodek ali pa moram upoštevati izstopni DDV (in plačati DDV, čeprav ga nisem odbijala)?

Lep pozdrav,

Meta
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Jaz mislim, če se konkretno nanaša na tisto fakturo, da ni potrebno plačati ddv, sicer je pa odvisno , kako je naredil vaš partner,, on bi vam praviloma moral izdati dobropis, kjer bi bilo označen ,kako bo postopal on, zato je najbolše , da se zmenite ,on si nič ne odbije in vi nič ne plačate. :lol:
mega10
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mega10 »

Dobavitelj se zagotovo ne bo strinjal s tem, da si ne bi poračunal DDV, ker potem ga plača on. Tako da mislim, da ta možnost sploh ne pride v poštev.

Še kakšno drugo mnenje?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če vstopnega DDV niste odbijali, ga tudi vračati ni potrebno !! Jaz bi na dobaviteljev dobropis napisala tako, kot je bilo: da vstopnega DDV nismo upoštevali, ker takrat še nismo bili zavezanci za DDV, zato ga zdaj tudi nismo popravljali :) LP :)
Odgovori