Darilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Darilo

Odgovor Napisal/-a l.tana »

Delavki, ki je pravkar rodila, bi radi kupili darilo za dojenčka. Kako naj to prikažemo, da ne bomo imeli probleme z davčno.

Lep pozdrav
spring
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a spring »

Da vsaka ne more žrvovati 1000,00 sit za darilo - ne vem no. Oprosti, če sem nevljudna, vendar vskoraj vsako leto pri nas gre katera na porodniško - smo sorazmerno mlad kolektiv in nikoli tega ne prikažemo kot poslovni odhodek podjetja. Za tistega jurja pa nikogar sigurno ne bo kaj manj.
Če pa že hočete - izplačajte "navidezne" dnevnice in bo stvar urejena.
:szardi:
SPRING
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Obdaritev sodelavke ob rojstvu otroka je lepa gesta, vendar ni stvar podjetja. Če pa je odgovorna oseba v podjetju odločila, da jo obdari podjetje, pa morate seveda upoštevati ZDoh in obračunati boniteto (med bonitete spadajo tudi darila preteklim, sedanjim in bodočim delojemalcem).
Lep pozdrav!
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

(Da vsaka ne more žrvovati 1000,00 sit za darilo - ne vem no. Oprosti, če sem nevljudna, vendar vskoraj vsako leto pri nas gre katera na porodniško - smo sorazmerno mlad kolektiv in nikoli tega ne prikažemo kot poslovni odhodek podjetja. Za tistega jurja pa nikogar sigurno ne bo kaj manj.)
Žal nismo vsi zaposleni v velikih podjetjih, kjer je to možno, v našem podjetju smo štirje! Poleg tega pa se mi zdi lepo, če se direktor spomne tudi na delavce.

(Če pa je odgovorna oseba v podjetju odločila, da jo obdari podjetje, pa morate seveda upoštevati ZDoh in obračunati boniteto (med bonitete spadajo tudi darila preteklim, sedanjim in bodočim delojemalcem).

Kako pa naj obračunam boniteto, če je ta mesec že na porodniški? Ali lahko na plačilni listi za mesec april obračunam samo boniteto?
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Napaka, plača za mesec MAJ. Aprila je še delala pol meseca.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz bi boniteto obračunala pri prvi plači po prejemu darila.
l.tana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Zanima me če jo lahko sploh obračunam, glede na to da je na porodniški.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A imate v podjetju na okenskih policah kaj rož? Kako bi knjižili na primer, če bi kupili rože v ta nemen? Bi bil to le davčno nepotreben strošek, ali ne!?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori