GRATIS artikli

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
metaj
Novinec
Novinec
Kraj: Ljubljana

GRATIS artikli

Odgovor Napisal/-a metaj »

zanima me, kako pravzaprav napisati račun (ali kaj drugega?), če želiš stranki PODARITI lastni proizvod. Torej, količinsko se mora zaloga zmanjšati, cena je 0 sit (kako je z DDV-jem). Kaj pa knjigovodsko?

Na tem forumu je bilo zastavljenih takih in podobnih vprašanj že kar nekaj, a sem opazila, da na nobenega nihče ni dobil odgovora.

Ali sploh kdo to ve?
:svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj:
jjj
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

klelija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: severna primorska

Odgovor Napisal/-a klelija »

Mi smo enkrat dobili takšen račun.Na temu računu je bilo vse obračunano,količina ,cena,vrednost,DDV,skupna vrednost računa.
Za plačilo je pa bilo napisano vrednost 0,00 sit in razlog za kaj je vrednost računa 0,00 sit ( podaritev blaga).
klelija
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Pri podaritvi vzorca ddv-ja ni potrebno obračunati, če daš vzorce v razumnih količinah kupcem ali bodočim kupcem, če jih ti ne prodajajo oziroma so v taki obliki, da prodaja ni možna.
Lp
Odgovori