davčni svetovalci

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rezerva
Nov član
Nov član

davčni svetovalci

Odgovor Napisal/-a rezerva »

Pozdravljeni!

V podjetju se nam redno pojavljajo kakšna davčna vprašanja, ki jih sami ne znamo rešiti, ali pa nismo sigurni, da delamo prav.

Zato vedno bolj razmišljamo, da bi začeli sodelovati s kakšno firmo, ki se ukvarja z davčnim svetovanjem.

Problem je, da ne vemo koga izbrati. Se splača izbreti kakšno veliko in zvenečo firmo, ali kakšnega samostojnega svetovalca. Baje so tarife pri nekaterih zelo visoke, koristi pa včasi malo manjše.

Zanimajo me vaše izkušnje. Tudi če se o konkretnih imenih ne sme pisati, napišite nasplošno, kako ste bili zadovoljni, zakaj jih uporabljate, ali zakaj ne.

Če pa kdo ve za kakšno zares dobro firmo, mi jo prosim sporočite na privat.

Hvala in LP!
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Slika

Pri taki masi zakonskih sprememb si upam trditi, da kakega zanesljivega davčnega svetovalca , tudi za nevem kako ceno, ne boste našli,.. :ssirok: :ssirok:
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Se strinjam s Sovo, poznam namreč primer, ko davčna svoja lastnega mnenja (pisnega) ni upoštevala in je stranki naložila kazen, za mnenje pa so dejali da tako ali tako ni zavezujoče. :evil:
primus
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a primus »

ja ura svetovanja pri kšni znani revizijski hiši ki se ukvarja tudi z davčnim svetovanjem pa se giblje okrog 150 EUR + ddv :ssok:
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ja pa še to, če boš dva različna svetovalca vprašal isto, bosta vsak trdila različno, na koncu pa še ugotoviš, da ni imel prav nobeden.
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Se strinjam s sovo in s tisdno.
Nekdo je zapisal (se ne spomnim kdo), da je pri nas tako: kriv si, dokler ne dokažeš nasprotno.Drugod pa pravijo, da si nedolžen, dokler ti krivda ni dokazana.
Tako da, v končni fazi, boste krivi vi, ne glede na to, koliko vam bodo sedaj naračunali, če ne boste dokazali nasprotno.
Če so vprašanja bolj vsakdanja, poskusite z GZS, pa preberite kakšen prispevek na računovodji.com.
lp, irenca
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Ja, res je, da mnenje davčnega svetovalca ni nujno, da je pravilno in ti ga lahko neupoštevajo. Je pa na enem seminarju predavatelj rekel, da če imaš pri neki stvari mnenje davčnega svetovalca, še boljše dveh, ti ne morejo očitati naklepa, kar je pa, če je prekršek res velik, zelo pomembno.
Lp, rika
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ja tukaj pa je potrebno pritrditi "Riki". Mislim, da ti v tem primeru res ne morejo očitati naklepa. Da pa si odgovoren za prekršek oz. kaznivo dejanje, moraš v prvi vrsti izpolniti pogoj, da si ravnal z naklepom. Tudi v eni od razvpitih afer gospodarskega kriminala je "obdolženi" dejal, da je dobil tak nasvet od odvetnika. In Ustavno sodišče RS je v ustavnem sporu odločilo, da ni imel naklepa, saj je ravnal v dobri veri, kot mu je svetoval strokovnjak.
klemens
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a klemens »

primus napisal/-a:ja ura svetovanja pri kšni znani revizijski hiši ki se ukvarja tudi z davčnim svetovanjem pa se giblje okrog 150 EUR + ddv :ssok:
Tu se urne postavke šele začnejo.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Za 150 EUR je res ugodno. Jaz sem lani plačala za 1 uro okrog 6o tisoč+DDV, pa samo za ustno mnenje, ker če bi hoteli na pisno, bi bilo še 2o tisoč več. Eni se pač cenijo, oz.svoje delo.Saj če bi potem za tem res stali, vse ok, če si pa nakoncu še vedno sam , ko se zaplete z davčno, je pa ....
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Mi računovodje,ki itak še davčno področje pokrivamo smo pa res eni veliki norci,naspram tem frajerjem,ki zaračunajo 60.000 tisoč!! :sjezen:
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Ja, na koncu pa imamo 'lepe plače', ...večina jih misli, da papirje kar poskeniramo, pa so v računalniku.....predpriprav pa seveda ne vidijo. Naš spomin mora biti pa gigagiga dober, pa bognedaj, da zacikla.
Malo vreme vpliva name, tako da ne mi zamerit.
lp, irenca
Odgovori