Pozdravljeni.
Smo proizvodno podjetje, ki se med drugim ukvarja tudi s prodajo na drobno, kjer prodajamo poleg lastnih proizvodov tudi trgovsko blago (sicer zanemarljivo malo).
Zanima me, ali je potrebno voditi evidence TDr po prodajnih cenah, ali je v redu, če jih vodimo po nabavnih?
Ali morda kdo ve, ali obstaja kakšna literatura na to temo?
Za morebitne odgovore se lepo zahvaljujem.
Franc
Vodenje evidenc v trgovini na drobno
Moderator: Mirko Zbačnik
Odvisno od programa, ki ga boste imeli za prodajo teh izdelklov. Pri nas se vnaša nabava po šifrantu za izdelke po dobavnicah in se takrat določi in vnese tudi maloprodajna cena. Računalnik nam ob prodaji avromatsko
odpiše zalogo. Tako imamo analitično evidenco stanja blaga v trgovini
in s tem zalog ob vsakem trenutku na razpolago. Kako pa boste vi vodili analitično evidenco zalog blaga oz.izdelkov?
LP
Tanja
odpiše zalogo. Tako imamo analitično evidenco stanja blaga v trgovini
in s tem zalog ob vsakem trenutku na razpolago. Kako pa boste vi vodili analitično evidenco zalog blaga oz.izdelkov?
LP
Tanja
Že precej dolgo nazaj je izšel Pravilnik o vodenju evidenc v trgovini (naslov je v originalu bolj kompliciran, sem pozabila, kako se mu že pravi - ah, EMŠO!). Mislim, da za prodajo blaga na drobno morate voditi evidenco po prodajnih cenah - po nabavnih je samo za veleprodajo. "Moji" trgovci vodijo zaloge po prodajnih cenah. LP!