Odprtje "s.p."
Moderator: Mirko Zbačnik
-
nunontherun
- Nov član

Tudi moje mnenje je da je potrebno pogoje za opravljanje dejavnosti zaostriti, vendar je interes Združenja bolj denar kot karkoli drugega. Ker sem še ne tako dolgo študirala na EF, sem lahko predmetnik in predavatelje primerjala s predmetnikom na fakulteti. V kolikor se predavatelji (ki so v nekaj primerih isti) niso popravili za 600-900 %, je vse skupaj brez veze.
Izpiti naj bi bili uvedeni za vse, vendar bi za obstoječe servise prehodno obdobje, za novonastale pa izpit pred začetkom opravljanja dejavnosti.
Lp
Nataša
Izpiti naj bi bili uvedeni za vse, vendar bi za obstoječe servise prehodno obdobje, za novonastale pa izpit pred začetkom opravljanja dejavnosti.
Lp
Nataša
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
V kolikor se odločiš za organizirano pripravo na te izpite, moraš odšteti okrog 250.000 sit...
Koliko pa kaj stane samo opravljanje izpitov? Najbrž na GZS zadostuje samo opravljanje izpitov, pripraviš pa se lahko v lastni režiji.
Kot je že zapisala Nataša, predmetnika izpitov na GZS in na ekonomskoih fakultetah so precej podobni...
Gorazd
Koliko pa kaj stane samo opravljanje izpitov? Najbrž na GZS zadostuje samo opravljanje izpitov, pripraviš pa se lahko v lastni režiji.
Kot je že zapisala Nataša, predmetnika izpitov na GZS in na ekonomskoih fakultetah so precej podobni...
Gorazd
Sama sem obiskovala organizirane enoletne priprave in sem izpit na GZS kljub temu, da nimam niti dnega dneva izkušenj v računovodstvu, brez težav opravila. Je pa res, da je treba poleg tega da obiskuješ priprave, še veliko brskanja po literaturi, delanja vaj itd. doma (v prostem času).
Je pa obiskovanje organiziranih priprav koristno že zato, da spoznaš kar nekaj ljudi s podobnimi interesi....
Je pa obiskovanje organiziranih priprav koristno že zato, da spoznaš kar nekaj ljudi s podobnimi interesi....
Sam odpiram računovodski servis zato me ta pogovor zanima. Prijavil sem se na Ljudski univerzi kjer nameravam opraviti tečaj usposabljanja za računovodsko knjigovodska dela (250 urni) Tečaj sicer stane 250.000,- sit . Zanima pa me ali je to prava pot in osnova za opravljanje izpita na GZS in ali ima gdo izkušnje z takimi tečaji ??
Lep pozdrav vsem
Fibos
Lep pozdrav vsem
Fibos
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obiskoval sem tečaj (400 ur) na znanem izobraževalnem centru , cca 6 let nazaj. Lahko povem le to, da se navadiš le če hočeš, lahko (vsaj takrat) si pa lahko napravil vse, znal pa nič!
Strinjam se, da je vmes tudi zaslužek in tu vidim problem razvrednotenja - kdo se bo vpisal (oziroma organiziral) na nek tečaj, če uspeh ni vsaj 90% zagotovljen!?
Če bi šel ponovno, bi presneto premislil kam bi šel.
Lep prezgodajpomladanski pozdrav!
Mirko
Strinjam se, da je vmes tudi zaslužek in tu vidim problem razvrednotenja - kdo se bo vpisal (oziroma organiziral) na nek tečaj, če uspeh ni vsaj 90% zagotovljen!?
Če bi šel ponovno, bi presneto premislil kam bi šel.
Lep prezgodajpomladanski pozdrav!
Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ker imam "cajt", sem tudi to našel: http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=1279
Je v "pdf", pa veselo branje in veliiiiko uspeha!
Mirko
Je v "pdf", pa veselo branje in veliiiiko uspeha!
Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Hvala za nasvet g. Mirko. Tečaj bi vsekakor rad opravil in si pridobil kaj več izkušenj in znanja za opravljanje izpita na GZS.
Kje ga bom opravil, bom pa še temeljito premislil glede tega kaj mi ponujajo izvajalci tečaja. Zasledil sem tudi da na nekaterih Ljudskih univerzah izvajajo po opravljenem tečaju tudi intenzivno pripravo na izpit.
Fibos
Kje ga bom opravil, bom pa še temeljito premislil glede tega kaj mi ponujajo izvajalci tečaja. Zasledil sem tudi da na nekaterih Ljudskih univerzah izvajajo po opravljenem tečaju tudi intenzivno pripravo na izpit.
Fibos
-
nunontherun
- Nov član

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: