DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mmvv
Novinec
Novinec

DDV

Odgovor Napisal/-a mmvv »

Zanima me kako se obračuna ddv, če opravljamo delo za stanovanjski blok, kjer so fizične osebe, zastopa pa jih upravnik, ki ima d.o.o. in njemu se tudi izda račun. Ali 20%, ali 8,5%.

Hvala!
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a gbranka »

ALI V BLOKU NIMAJO NOBENE SKUPNOSTI SDTANOVALCEV, DA BI NJIM IZDALI RAČUN? SICER PA MISLIM DA JE V ZAKONU O DDV GOVORA TUDI O TEM ( 11. TOČKA 25. ČLENA). rAVNO TAKO PA TUDI SUPER DAVKI, KJER JE GOVORA O TEM V 59. ČLENU.
epson
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a epson »

Pri nas upravnik zahteva obračun 8,5% in ga mi tudi zaračunamo 8,5%.

LP Tanja
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Račun je samo naslovljen na upravnika iz vsebine pa je točno razvidno, da so plačniki storitev fizične osebe (lasniki stanovanj). Na podlagi tega se lahko izstavljajo računi z 8,5% DDVjem. Mi servisiramo dvigala in že vsa leta, odkar je DDV obračunavamo znižano stopnjo. Če pa je dejansko zaračunana storitev upravitelju, potem je stopnja DDV 20%! :) :) :)
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a gbranka »

Mislim da ima lotica kar prav. Mi prodajamo in montiramo stavbno pohištvo in imamo podobne izkušnje. Je pa vedno dilema kaj narediti. Vendar če so plačniki stanovalci oz. se prostori v katerih se dela uporabljajo za namene stanovalcev, potem bo kar 8,5%.
Odgovori