kako do zmanjšane osnove
Moderator: Mirko Zbačnik
kako do zmanjšane osnove
Naj mi prosim kdo pove , kakšne so možnosti za pritožbo za zmanjšanje osnove za prispevke sp-ja, v kolikor pričakuje letos slabšiši promet, in kako v to prepričati PIZ.

meni so pred leti zavrnili. približno tak odgovor:
- ni dolgoročno
- ni ogroženosti
- tretje postavke se ne spomnim
prejšnja leta sem si plačevala prispevke od višje osnove, kot je prišla po lestvici. potem se mi je uspešnost nekoliko znižala, (ni bilo izgube) zato sem hotela tudi znižati obveznosti za prispevke. so mi zavrnili kljub utemeljitvi. po telefonskem razgovoru so mi že prej povedali, da skoraj nimam možnosti (zdravstvena), prav tako pa na davčni, glede na izkušnje, ki jih imajo s takimi primeri za s.p.
res pa je, da nisem naredila pritožbe, tako da ne vem, kako bi bio v tem primeru.
dobro si preberi zakonodajo za te primere.
lep dan
- ni dolgoročno
- ni ogroženosti
- tretje postavke se ne spomnim
prejšnja leta sem si plačevala prispevke od višje osnove, kot je prišla po lestvici. potem se mi je uspešnost nekoliko znižala, (ni bilo izgube) zato sem hotela tudi znižati obveznosti za prispevke. so mi zavrnili kljub utemeljitvi. po telefonskem razgovoru so mi že prej povedali, da skoraj nimam možnosti (zdravstvena), prav tako pa na davčni, glede na izkušnje, ki jih imajo s takimi primeri za s.p.
res pa je, da nisem naredila pritožbe, tako da ne vem, kako bi bio v tem primeru.
dobro si preberi zakonodajo za te primere.
lep dan