Pozdravljeni!
Z odprtjem s.p.-ja sem naročila tudi nov telefonski priključek (ISDN linija). V zvezi s tem bi si rada potrdila svoje domneve:
Paket ISDN (telefon, modem) v znesku 25.000 moram najbrz pristeti med osnovna sredstva. Ali v nabavno vrednost vključim tudi stroške izgradnje priključka (22.000)?
Ali imam prav, da stroške klicev, interneta in mesečne naročnine knjižim vse na 411? Mesečne obroke paketa in izgradnje pa preko 04700 na 04000?
Ze vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč!
marjetka
Telefonski priključek
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glejte SRS 1.12, ki navaja, da nabavno vrednost opredmetenega osnovnega sredstva tvorijo, ki jih povzroči njegova izgraditev, ter tudi njegovi posredni stroški, ki mu jih je moć pripisat, morajo pa biti v duhu SRS 1.11. Tu navaja, kaj sestavlja nabavno vrednost.
Jaz bi stroške v duhu omenjenih SRS vključil v nabavno vrednost.
Milsim, da gre pri vas za obročno plačevanje in bi jaz raje dal na nabavno vrednost po računu oziroma pogodbi (ne vem kaj imate sedaj pri sebi), obroke pa bi obravnaval kot plačevanje na kredit. Dejansko aparat že imate, le plačali ga še niste, vsaj tako predvidevam. To bi bil zame kredit (verjetno kratkoročni, do enega leta).
Lep dan!
Jaz bi stroške v duhu omenjenih SRS vključil v nabavno vrednost.
Milsim, da gre pri vas za obročno plačevanje in bi jaz raje dal na nabavno vrednost po računu oziroma pogodbi (ne vem kaj imate sedaj pri sebi), obroke pa bi obravnaval kot plačevanje na kredit. Dejansko aparat že imate, le plačali ga še niste, vsaj tako predvidevam. To bi bil zame kredit (verjetno kratkoročni, do enega leta).
Lep dan!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko