Regres - osnova za izračun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Regres - osnova za izračun

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zanima me, če imam prav. najvišji možen regres je 70% od osnove, ki je po mojem povprečje za april (271.678,00 x 70% = 190.174,60). Kolegica, na računovodskem servisu je nekje "snela" podatek o osnovi cca 196.000,00).

Sedaj sem pa v dilemi, ker bi podjetniku rad obračunal najvišji regres, da še ne bi bilo prispevkov.

PS.: Nina, se opravičujem, ker mogoče podvajam temo, saj mi oprostiš? :zelim:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Tjana
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Tjana »

Maksimalni znesek regresa za junij je =190.174,60 SIT, sicer pa lahko vse podatke najdete na spletni strani

http://www.swtools.si/sw10010.htm

:)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zelo sem ponosen nase - imel sem prav! 8)
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bolhica
Začetnik
Začetnik

regres-osnova za izračun

Odgovor Napisal/-a bolhica »

pozdravljeni.
osnova za izplačila v mesecu JUNIJU je 192.431,00 (preverjeno davčna MB). to je najvišji znesek ko še ni davkov in prispevkov in je vse davčno priznani strošek.
pa lep dan še naprej.
naj ti sije sonček :spomezik:
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

A sem jaz naredila kaj narobe? Prejemki po uredbi vlade o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo(UL 142/2004 in 7/2005) Regres za letni dopust se prizna kot odhodek pri ugotavljanju davčne osnove do 200.000 sit. Jaz sem obračunala samo dohodnino. Sem morda naredila narobe? Povejte.
O TA VROČINA.
L.P. Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Prišli bodo orožniki in vas odpeljali v Koper banane prebirtat.....

Od razlike nad 70% od osnove (to je povprečna brut plača predpreteklega meseca se obračunavajo tudi prispevki). Počakajte, da vas čez kakega pol leta pokličejo iz DURS-a, ali pa kar vi pokličete tja in vprašajte, kao in kaj. Tolažite se lahko, da verjetno niste edini...... :|

Ne razmem, komaj čakate na poletje, sedaj pa vam ni tudi to v redu - ženske, ženske....... :roll:

Lep dan in brez zamere, saj veste, ta vročina ......
Mirko Slika
KEKS
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a KEKS »

OD 1.1.2005 VELJA NOVA UREDBA O POVRAČILU STROŠKOV, KI SO DAVČNO PRIZNANI TORAJ ZA REGRES JE TO ZNESEK 200.000,00 SIT. ČE IZPLAČATE TA ZNESEK OBRAČUNATE SAMO DOHODNINO. VSI OSTALE STE ŠE V STARI ZAKONIH PREČITAJTE SI NOVE :lol:
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Tudi jaz sem obračunala samo dohodnino-zavestno!Na Dursu so se strinjali!
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Keks vaša trditev ne bo ravno točna, Elektrik ima prav ker Zakon o prispevkih za socialno varnost ni bil spremenjen.
Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zmešnjava bo šele nastopila v naslednjih dveh letih, ko se med drugimi spremembami obeta sprememba obračuna dohodnine za začetek 01.01. 2006 in bolj zares 01. 01. 2007 hkrati z uvedbo EUR-a.

Res, bo še zanimivo, le škoda, da nas bo večina zraven.
Mirko Slika
tessa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tessa »

Tudi jaz se strinjam z elektrikom. Res je da so stroški regresa davčno priznani do višine 200.000,00 vendar vrednost do katere se obračuna samo dohodnina je 70% povprečne bruto plače.
lp
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Zmešnjava je že trenutno popolna.Danes mi na Dursu že drugače tolmačijo,kot pred meseci.Zdaj so tudi oni za 70%p.p.Mi pa pravijo,da se
osnova za dohodnino znižuje za osebno olajšavo in za otroke!
Ja,po pol leta so pa pametni!
Odgovori