Refundacija prispevkov-lastnik d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Refundacija prispevkov-lastnik d.o.o.

Odgovor Napisal/-a rina »

Zanima me če ima kdo izkušnje z refundacijo prispevkov za lastnika d.o.o.
Imam namreč lastnika enoosebne d.o.o. ki je zavarovan na podlagi 40,sedaj je bolan in je pri zdravniku dobil bolniški list. Stalež je daljši kot 45 dni, in me zanima če se lahko prispevke refundira tako kot za zaposlene???
Poskušala sem dobiti informacije na ZZZS, toda brezuspešno, na davčni mi pa tudi niso znali odgovoriti.
Je morda kdo med obiskovalci foruma imel podoben primer?
Hvala vnaprej,
LP
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Seveda lahko refundirate , ne samo prispevke ampak tudi plačo, če jo dobiva. :) Vse kar je nad 30 dni bolniške.. :x
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Plačo smo prenehali izplačevati januarja 2005, ker si baje ne sme ker podlaga zavarovanja ni 01.
Hvala za odgovor, samo še to a so obrazci za refundacijo enaki kot za zaposlene???
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Jaz delam na tem že več kot en mesec, saj sem morala čakati pojasnila DURS-a iz Ljubljane in pojasnila Zdravstvene tudi iz centrale. Seveda so pojasnila samo ustna. Povedali so mi, da lastnik zasebnega podjetja, ki je prijavljen pod šifro 40 ravno tako upravičen do refundacije kot s.p.. Ker nima plače, je njegova osnova za refundacijo osnova za obračun prispevkov v preteklem letu tudi isto kot za s.p.. Mene pa sedaj še nekaj muči, ker sem ravnokar sestavila zahtevek za refundacijo in obračun. To nam bo mogoče znal povedati kdo, ki je refundiral za s.p.-je. V obrazcu Obračun prispevkov se za boleznine nad 30 dni prikaže le ure, prispevkov se ne obračuna in ne plača. Predno dobiš refundacijo, moraš izplačati refundacijo, to se pravi nadomestilo lastniku in prispevke od tega nadomestila, saj ti povrnejo vse. Kako bo DURS knjižil te prispevke od refundacije, če mu ne pošljemo obračuna, ali je potrebno kaj poslati? Danes se cel dopoldan klicarla na naš DURS, vendar referentke za te zadeve ni bilo.
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Marjetica,
nazadnje smo terjali prispevke za s.p. pred štirimi leti. Obračun prispevkov sem dostavila na DURS, tam so mi potrdili bolniški list, prispevke sem tudi plačala, zavod mi je potem povračilo nakazal na žiro račun. Mislim da je sedaj malo drugače, ker mi takrat ni bilo treba izpolnjevati nobenega posebnega obrazca.
Odgovori