ID št. za DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
ID št. za DDV
Citiram: "Od 1. maja 2004 dalje davčnim zavezancem, identificiranim za namene DDV, na izdanih računih ni treba navajati identifikacijske številke za DDV naročnika ali kupca, kadar ta ni določen kot plačnik DDV."
Se pravi, da ID št. za kupca sploh ni potrebna, saj sem plačnik DDV-ja jaz, ki račun izstavim?????
Prosim, pomagaajteee!!!
Hvala
Se pravi, da ID št. za kupca sploh ni potrebna, saj sem plačnik DDV-ja jaz, ki račun izstavim?????
Prosim, pomagaajteee!!!
Hvala
"le čevlje sodi naj kopitar" F.Prešeren
Sergeja

Sergeja

ID številka ali davčna številka kupca SE NE NAVAJA! To, da se mora napisati, je določal Zakon o DDV in odkar je spremenjen, to ni več potrebno:)
V Zakonu o davčnem postopku 66.člen tudi piše, da mora izdajatelj navesti svojo davčno številko. Davčno številko kupca izdelkov oz. naročnika storitev pa mora navesti, ČE JE TAKO DOLOČENO Z ZAKONOM O OBDAVČENJU ALI DRUGIM ZAKONOM.
Lep dan želim.
V Zakonu o davčnem postopku 66.člen tudi piše, da mora izdajatelj navesti svojo davčno številko. Davčno številko kupca izdelkov oz. naročnika storitev pa mora navesti, ČE JE TAKO DOLOČENO Z ZAKONOM O OBDAVČENJU ALI DRUGIM ZAKONOM.
Lep dan želim.
Lotica, hvala še enkrat. Hvala Bogu, da je wikend... Sicer pa sem včeraj zvečer prišla z dopusta, danes pa sem ob 8h zjutraj že imela čir na želodcu...
Nekateri, ki mislijo, da so kupili vso pamet tega sveta, so mi namailali cele litanije soli. Pol pa človek malo podvomi v svoje znanje, pa rabi kakšno pomoč...
Res ste mi rešili čast. Če se kje srečava, dam za kofe.

Nekateri, ki mislijo, da so kupili vso pamet tega sveta, so mi namailali cele litanije soli. Pol pa človek malo podvomi v svoje znanje, pa rabi kakšno pomoč...
Res ste mi rešili čast. Če se kje srečava, dam za kofe.

"le čevlje sodi naj kopitar" F.Prešeren
Sergeja

Sergeja