PLAČILO RAČUNA S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
PLAČILO RAČUNA S.P.
Račun, ki ga je dobavitelj izstavil s.p.-ju ni bil poravnan iz njegovega TRR ampak iz osebnega računa (težave s certifikatom). Dobavitelj je plačilo vrnil in želel, da se poravna iz TRR.
Ali kdo ve povedati, zakaj je to storil - ali ni pomembno zanj, da je račun plačan...
Ali kdo ve povedati, zakaj je to storil - ali ni pomembno zanj, da je račun plačan...
Tudi meni se je pred kratkim to zgodilo. Sem spregledala, da nisem obkljukala pravi račun.
Pa mi zaradi tega ni dobavitelj ničesar zavrnil. Načeloma mislim, da bi lahko s.p. celo dvignil gotovino in nato na banki poravnal račun. Kako bi pa v tem primeru dobavilelj ugotovil iz katerega računa je to prišlo.
Če pa je zavrnil, se mogoče splača poravnati znesek iz TRR. Vendar je bilo to zame nepotrebno vračanje.
A se motim? Katja
Pa mi zaradi tega ni dobavitelj ničesar zavrnil. Načeloma mislim, da bi lahko s.p. celo dvignil gotovino in nato na banki poravnal račun. Kako bi pa v tem primeru dobavilelj ugotovil iz katerega računa je to prišlo.
Če pa je zavrnil, se mogoče splača poravnati znesek iz TRR. Vendar je bilo to zame nepotrebno vračanje.
A se motim? Katja
To je storil čisto brez veze. (Morda zato, ker ima čas).
Če je s.p. plačal račun iz svojega trr in ne iz poslovnega računa, je pač dal kredit firmi oziroma je plačal s svojimi sredstvi (denar iz gospodinjstva v podjetje). Tako, da ne vidim nobene povezave med vrnitvijo denarja - samo banka služi.
LP
Če je s.p. plačal račun iz svojega trr in ne iz poslovnega računa, je pač dal kredit firmi oziroma je plačal s svojimi sredstvi (denar iz gospodinjstva v podjetje). Tako, da ne vidim nobene povezave med vrnitvijo denarja - samo banka služi.
LP
zoa
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Pokličite kamor hočete. Če je s.p.plačal račun s svojega osebnega računa na poslovni račun dobavitelju, je to vse v redu - in dobavitelj je , še enkrat , brez veze pošiljal sredstva nazaj - nevednost v saldakontih oziroma pri zapiranju s strani dobavitelja.majda... napisal/-a:No, pa smo poklicali na dotično podjetje in dobili odgovor, čemu se ne sme plačevati iz osebnega računa: podjetje se ukvarja s prodajo na debelo - torej samo podjetjem in s.p., zato mora biti tudi plačilo iz transakcijskega računa podjetja.
Lep deževen dan vsem!
Ostalim dobaviteljem je pomembno, da je račun plačan, in ne s katerega računa.
LP
zoa
Če so rekli, da se podjetje ukvarja samo s prodajo na debelo, so verjetno mislili, da mora račun glasiti na d.o.o. ali na s.p. (in ne na fizično osebo). Nekdo pri njih pa je to zamešal še z načinom plačila, zato tudi jaz mislim, da so brez veze vračali denar.
Računi pa se lahko zapirajo tudi na druge načine, ne samo s plačilom iz transakcijskih računov. Kaj pa asignacije, kompenzacije itd. ..
- kaj bi šele tam počeli..
Računi pa se lahko zapirajo tudi na druge načine, ne samo s plačilom iz transakcijskih računov. Kaj pa asignacije, kompenzacije itd. ..
Anela
?
Kaj pa bi rekli če bi se vi tam pojavili z gotovino ?? Do 100.000 lahko vsako podjetje plača tudi z gotovino in potem pri sebi uredi preko blagajne kar pa dobavitelja nič ne briga.
Nisem čisto prepričana da veleprodaja ne sme občasno prodati blaga tudi kakšni fizični osebi. Kje to piše ??
Nekateri res komplicirajo tam kjer ni treba - kot da nem država ne zakomplicira življenja dovolj.
Pozdrav vsem,
MG
Nisem čisto prepričana da veleprodaja ne sme občasno prodati blaga tudi kakšni fizični osebi. Kje to piše ??
Nekateri res komplicirajo tam kjer ni treba - kot da nem država ne zakomplicira življenja dovolj.
Pozdrav vsem,
MG