DDV-nujno!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV-nujno!!!
Komaj smo postali davčni zavezanci in še nismo prejeli obrazca za izpolnitev ddv. Izprintali smo ga iz internetne strani davčnega urada, upam, da je to dovoljeno.?
Davč.zavezanci smo postali z julijem, vendar smo 5 mio. presegli že junija, zato moramo za presežen znesek plačati obveznost (20% ddv), čeprav ga nismo obračunali. Zanima me, če to obveznost prikažem tudi na obrazcu ddv-o (popravim obračun za julij), ali samo na prilogi k obrazcu ddv-o???
Drugo vprašanje pa je, kam naj nakažem znesek??? Na kateri račun in kakšen je sklic, ker nismo prejeli obrazca in z njim virmana.?
Podjetje spada pod davčni urad Sl.Bistrica.
Hvala!!!!
Davč.zavezanci smo postali z julijem, vendar smo 5 mio. presegli že junija, zato moramo za presežen znesek plačati obveznost (20% ddv), čeprav ga nismo obračunali. Zanima me, če to obveznost prikažem tudi na obrazcu ddv-o (popravim obračun za julij), ali samo na prilogi k obrazcu ddv-o???
Drugo vprašanje pa je, kam naj nakažem znesek??? Na kateri račun in kakšen je sklic, ker nismo prejeli obrazca in z njim virmana.?
Podjetje spada pod davčni urad Sl.Bistrica.
Hvala!!!!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Čeprav imajo nekateri težave, če oddajo izprintane obrazce, lahko oddate tudi te. Kot mi je rekla referentka (ker sem založil original), so primeri, ko zavezanci res ne dobijo obrazca in to ne more biti razlog za neoddajo obrazca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
MARJETICAVA
- Računovodja

-
MARJETICAVA
- Računovodja