Lepo prosim za pomoč!
Odpovedni rok
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpovedni rok
Lepo prosim, če kdo ve, kakšen je redni odpovedni rok in sicer imam pogodbo za knjigovodja 1, zahtevana izobrazba po sistemaciji del 6. (sicer imam 7 stopnjo). Do konca imam dovolj delodajalca in grem!
Lepo prosim za pomoč!

Lepo prosim za pomoč!
Lp, rika
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če odpvedujete pogodbo vi, je rok 30 dni, razen, če imate v pogodbi drugače navedeno (prva točka 92. člena ZDR: ) Če odpoveduje pogodbo o zaposlitvi delavec, je odpovedni rok 30 dni. S pogodbo o zaposlitvi ali kolektivno pogodbo je lahko dogovorjen daljši odpovedni rok, vendar ne daljši kot 150 dni.).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

A to pomeni, da delavec (monter oken), ki ima v pogodbi dogovorjeno, da je odpovedni rok 149 dni, res ima tako dolgi odpovedni rok? Pri svojem svaku sem gledala, da ima napisano v pogodbi 149 dni, pa sem takrat mislila, da je to pač nemogoče, glede na njegovo izobrarazbo, sedaj pa vidim, da izobrazbra sploh nima veze al kaj. GROZA - pet mesecev odpovednega roka.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Odpoved sem že napisala in oddala, ker se v sedanjem podjetju ne da delati. Če vam samo povem obseg dela. Zaposleni sva dve, za leto 2004 sva naredili 8 zaključnih računov za d.o.o., od tega sta bili k reviziji zavezani dve podjetji, zdaj mi je šla sodelavka v bolniško (psihične težave) in se vsem gladko fučka, kako bom delala. Sicer lahko nekoga zaposlim, ampak ne predrage...Aja, vsa podjetja so v bistvu povezana in vsa brez denarja.
Nimam več živcev, plače za julij pa avgust pa še tudi nisem videla.
Zdaj se bom za začetek zaposlila pri svojem možu, ki ima s.p., potem mi pripada še nekaj borze. Bom že nekako!
DOVOLJ IMAM IZKORIŠČEVALCEV!!!

Nimam več živcev, plače za julij pa avgust pa še tudi nisem videla.
Zdaj se bom za začetek zaposlila pri svojem možu, ki ima s.p., potem mi pripada še nekaj borze. Bom že nekako!
DOVOLJ IMAM IZKORIŠČEVALCEV!!!
Lp, rika
Če je situacija res kritična vam jaz predlagam, da si preberete 112. člen ZDR (Izredna odpoved delavca). Menim, da bi se vi lahko našli v kateri od navedenih možnosti. Pa srečno.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Kot prvo, rika, vam predlagam, da se najprej dobro oddahnete in si vzemite čas le za sebe, ker v prvi vrsti gre za vas. Sliši se egoistično, a je resnično.
PS.: Dopolnitev odgovora je med mojim pisanjem podala jambolaja, seveda, če za to ni že prepozno. Če imate dovolj razlogov in o samem postopku se pozanimajte na inšpektoratu za delo, ker brez posega le-tega ne bo šlo.
PS.: Dopolnitev odgovora je med mojim pisanjem podala jambolaja, seveda, če za to ni že prepozno. Če imate dovolj razlogov in o samem postopku se pozanimajte na inšpektoratu za delo, ker brez posega le-tega ne bo šlo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko