PREKINITEV DELAVNEGA RAZMERJA ZA DOLOČEN ČAS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mv
Začetnik
Začetnik

PREKINITEV DELAVNEGA RAZMERJA ZA DOLOČEN ČAS

Odgovor Napisal/-a mv »

DELAVKA JE BILA ZAPOSLENA ZA DOLOČEN ČAS, PO PRETEKU SMO JI ZAKLJUČILI DELAVNO RAZMERJE. PRED TEM JE BILA NEKAJ DNI V BOLNIŠKI. SEDAJ JE PRETEKLO ŽE 13 DNI ODKAR NI VEČ ZAPOSLENA.
OD NAS ZAHTEVA PODPIS, DA SE JE POŠKODOVALA NA DELAVNEM MESTU, NIHČE OD VODSTVENIH DELAVCEV DO SEDAJ NI BIL OBVEŠČEN
O POŠKODBI. KAJ NAM JE SEDAJ STORITI.
PROSIM SVETUJTE
M
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Pa se je res poškodovala na delovnem mestu? Če se je, potem se spodobi da to potrdilo dobi. Če pa ne, potem bi bilo to zavajanje Zavoda, saj se mi zdi da bi bil to lakho edin vzrok za takšno željo.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ob poškodbi na delu je potrebno izpolniti poročilo o poškdbi na delu Er-8 in pa prijava nezgode pri delu in to takoj ko je poškodba nastala in ne za nazaj. Potrebno je tudi pridobiti potrdilo ozioma mnejnje zdravnika. Povprašajte vašega pooblaščenca za varstvo pri delu. On naj bi vam znal najbolje svetovati.

Moje čisto osebno mnenje : dalevka malo sanja in izsiljuje. Jaz bi ji rekla naj prinese zdravniško mnenje, da lahko izpolnim prijavo. Skoraj sigurna sem, da iz tega ne bo nič.

Sicer pa če pogledate na bolniški list bi morala biti napisana vrsta osnove in sicer
01 = bolezen
02 = poškodba izven dela
04 = poškodba pri delu
Če je bila 04 poškodba pri delu bi ji morali izplačati 100 bolniške, če pa 01 ali 02 pa 80 %.
Že iz tega bo razvidno če ima kakršnokoli osnovo.

Pozdrav vsem,

MG
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Če bi bila zadaj samo bolniška..?Ampak zadnje mesece sem videla toliko zahtevkov za odškodnino ,ki naj bi jo plačali delodajalci,da bo lahko tudi to.Previdnost!
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Saj zato : preverite bolniški list in pokličite poverjenika za varstvo pri delu- saj zato ga imate.

Pozdrav vsem,

MG
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MANCA1 »

Imam rahlo podoben primer:
delavka je zaposlena za določen čas do 25.7.05 in ni potrebe po podaljšanju pogodbe o delu. 5.9. se je poškodovala na delu, sedaj pa je še v bolnici (imela je vreznino , pa se je nekaj zakompliciralo). Delavko bom obvestila o prenehanju - ali naj to pošljem priporočeno? Kaj če pošiljke ne bo nihče prevzel? Ali mi potem zadostuje potrdilo o priporočeni pošiljki kot dokaz, da smo jo obvestili?

Lep dan
manca

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Ne vem, če dobro razumem:
Čeprav je veljala pogodba do 25.7. je ona še vedno delala 5.9???
Če je temu tako je enako kot, da je delavka zaposlena za nedoločen čas. Pred kratkim je bilo nekaj rečenega na to temo, pobrskajte.
mv
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mv »

DELAVEC, KI JE ZAPOSLEN ZA DOLOČEN ČAS IN JE V TRNUTKU KO MU DELAVNO RAZMERJE PRENEHA V BOLNIŠKEM STALEŽU NE SMEMO PREKINITI
DELAVNEGA RAZMERJA, TEMVEČ LAHKO TAKOJ NASLEDNJI DAN KO ZAČNE DELATI.
PROSIM POTRDITE ALI IMAM PRAV.
MM
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ne nimate prav. Če je delovano razmerje za določen čas se to izteče z dnem ko preteče pogodba. Pravilno je le, da delavca z iztekom še enkrat pismeno seznanite vsaj 14 dni pred iztekom.

Pozdrav vsem,

MG
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Pa še opozorilo. Če delavca z dnem izteka pogodbe za določen čas ne odjavite in ne zaključite delovne knjižice se smatra, da je pogodba podaljšana in se prekvalificira v pogodbo za nedloločen čas. ali je delavec na delu ali v bolniškem staležu nima nobene veze.

Pozdrav vsem,

MG
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

MG ima prav.
LP,
Sven Slika
Odgovori