PREVOZ NA DELO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MADE
Začetnik
Začetnik

PREVOZ NA DELO

Odgovor Napisal/-a MADE »

Mi prevoz na delo obračunamo po ključu, ki nam ga posreduje avtobusna postaja po veljavnem ceniku ( od 2 do 5 km npr.230 sit, od 6 do 10 npr. 300 sit in tako naprej) ali je to pravilno in zanima me, če se plača še kakšna dajatev zraven?
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Kako ti dobiš od avtobusne postaje ceno na kilometer? Saj so samo vozovnice in relacije. Npr. žeton ali 300,00 sit ali mesečna karta. Drugače pa 15% kilometrine če ni možnosti javnega prevoza. Ali pa jaz narobe vem....
lp, irenca
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Lep pozdrav.

Tudi pri nas delamo tako, kot dela Irenca. Nisem pa še slišala, da bi morali obračunavati po km.
Mesečna, žeton ali pa 31,00 sit/km, če ni možnosti javnega prevoza.

Lep dan vsem. :lol:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Made, ali ste iz Maribora oz. okolice?
Tudi jaz sem imela podoben primer za dva zaposlena v Mariboru in sem tudi upoštevala tak cenik. Zaposleni mi je povedal, koliko km je od njegovega doma do sedeža firme, potem pa sem na podlagi tega cenika izračunala, koliko mu pripada povračila za prevoz na delo in z dela. Če uporabljate cenik, ki vam ga posreduje avtobusna postaja, ni osnove za obračun kakršnih koli dajatev :)
likvidator
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a likvidator »

V kolikor mi je znano avtobusni prevozniki obračunavajo vozovnice glede na oddaljenost od vstopnej postaje.

Na primer od 1-5 km 300 SIT; od 6-10 km 400 SIT in tako dalje. Zato ima Made verjetno tako vprašanje.
država je naš rabelj
MADE
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MADE »

Ja likvidator tako je. In dosedaj smo obračunavali potne stroške po tem ključu, tako da je nekdo, ki ima 2 km do službe dobil 240 sit enako kot tisti, ki ima 5 km.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tako pač je. V Ljubljani imaš lahko do službe 2 km ali 20, pa dobiš enako. :spomezik:
sana72
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sana72 »

mi izplačujemo prevoz na delo na osnovi kilometrov, ki jih ima delavec do podjetja. vsak delavec posreduje število kilometrov. potem pa mu izplačamo na osnovi podatkov, ki jih dobimo na avtobusni postaji. tako delavec, ki ima do podjetja 2 km dobi isto kot tisti, ki ima 5 km, delavec ki ima do podjetja 7 km, dobi isto kot tisti ki ima 9 itd. se pravi isto kot made. dajatev pa ne zaračunavamo nobenih.
Odgovori