Porodniška- dopust in regres?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mobi
Novinec
Novinec

Porodniška- dopust in regres?

Odgovor Napisal/-a mobi »

Zaposlena sem za nedoločen čas. Novembra 2004 sem nastopila porodniško, ki se mi zaključi z oktobrom 2005.
Zanima me ali mi za tekoče leto 2005 pripada celoten dopust in celoten znesek regresa in kdaj se mi le ta izplača?

163. člen: (3) ...., če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. ...

Prosim razložite mi pojem: delal vsaj šest mesecev
v kontekstu tega člena, ker si ga mnogi razlagajo tako, da če si na porodniški, ne delaš in ti pripada samo sorazmerni del dopusta!

Lep pozdrav!
ttb
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ttb »

Pozdravljeni!

Pripada vam celoten dopust in tudi celoten regres - vem iz lastnih izkušenj, ekr sem letos junij zaključila porodniško.

LP tanja
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Če bi se podjetja držala datuma, potem bi morali regres že zapraviti, saj je njegovo izplačilo dogovorjeno najkasneje do konec junija (v javnem sektorju celo do 31.marca) razen v primeru finančnih težav, kar pomeni najkasneje do konec oktobra, če je v KP na ravni dejavnosti tako tudi določeno. Dopust pa boste izrabili, ko zaključite porodniško, a ne?

Pa lepo materinstvo.

:shudic:
MdeBarca

"Poišči si delo v katerem uživaš, pa ti ne bo treba nikoli več delati!"
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

samo dodala bi da je regres vezan na delovno razmerje in ne na delo konkretno; za letni dopust velja enako, samo porabit ga je treba pravi čas.
lp, irenca
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Vsaj 2 tedna letošnjega dopusta morate letos porabiti, preostanek pa do konca 6 meseca v naslednjem letu.
Odgovori