PREKINITEV DELAVNEGA RAZMERJA ZA DOLOČEN ČAS
Moderator: Mirko Zbačnik
PREKINITEV DELAVNEGA RAZMERJA ZA DOLOČEN ČAS
DELAVKA JE BILA ZAPOSLENA ZA DOLOČEN ČAS, PO PRETEKU SMO JI ZAKLJUČILI DELAVNO RAZMERJE. PRED TEM JE BILA NEKAJ DNI V BOLNIŠKI. SEDAJ JE PRETEKLO ŽE 13 DNI ODKAR NI VEČ ZAPOSLENA.
OD NAS ZAHTEVA PODPIS, DA SE JE POŠKODOVALA NA DELAVNEM MESTU, NIHČE OD VODSTVENIH DELAVCEV DO SEDAJ NI BIL OBVEŠČEN
O POŠKODBI. KAJ NAM JE SEDAJ STORITI.
PROSIM SVETUJTE
M
OD NAS ZAHTEVA PODPIS, DA SE JE POŠKODOVALA NA DELAVNEM MESTU, NIHČE OD VODSTVENIH DELAVCEV DO SEDAJ NI BIL OBVEŠČEN
O POŠKODBI. KAJ NAM JE SEDAJ STORITI.
PROSIM SVETUJTE
M
Ob poškodbi na delu je potrebno izpolniti poročilo o poškdbi na delu Er-8 in pa prijava nezgode pri delu in to takoj ko je poškodba nastala in ne za nazaj. Potrebno je tudi pridobiti potrdilo ozioma mnejnje zdravnika. Povprašajte vašega pooblaščenca za varstvo pri delu. On naj bi vam znal najbolje svetovati.
Moje čisto osebno mnenje : dalevka malo sanja in izsiljuje. Jaz bi ji rekla naj prinese zdravniško mnenje, da lahko izpolnim prijavo. Skoraj sigurna sem, da iz tega ne bo nič.
Sicer pa če pogledate na bolniški list bi morala biti napisana vrsta osnove in sicer
01 = bolezen
02 = poškodba izven dela
04 = poškodba pri delu
Če je bila 04 poškodba pri delu bi ji morali izplačati 100 bolniške, če pa 01 ali 02 pa 80 %.
Že iz tega bo razvidno če ima kakršnokoli osnovo.
Pozdrav vsem,
MG
Moje čisto osebno mnenje : dalevka malo sanja in izsiljuje. Jaz bi ji rekla naj prinese zdravniško mnenje, da lahko izpolnim prijavo. Skoraj sigurna sem, da iz tega ne bo nič.
Sicer pa če pogledate na bolniški list bi morala biti napisana vrsta osnove in sicer
01 = bolezen
02 = poškodba izven dela
04 = poškodba pri delu
Če je bila 04 poškodba pri delu bi ji morali izplačati 100 bolniške, če pa 01 ali 02 pa 80 %.
Že iz tega bo razvidno če ima kakršnokoli osnovo.
Pozdrav vsem,
MG
Imam rahlo podoben primer:
delavka je zaposlena za določen čas do 25.7.05 in ni potrebe po podaljšanju pogodbe o delu. 5.9. se je poškodovala na delu, sedaj pa je še v bolnici (imela je vreznino , pa se je nekaj zakompliciralo). Delavko bom obvestila o prenehanju - ali naj to pošljem priporočeno? Kaj če pošiljke ne bo nihče prevzel? Ali mi potem zadostuje potrdilo o priporočeni pošiljki kot dokaz, da smo jo obvestili?
Lep dan
delavka je zaposlena za določen čas do 25.7.05 in ni potrebe po podaljšanju pogodbe o delu. 5.9. se je poškodovala na delu, sedaj pa je še v bolnici (imela je vreznino , pa se je nekaj zakompliciralo). Delavko bom obvestila o prenehanju - ali naj to pošljem priporočeno? Kaj če pošiljke ne bo nihče prevzel? Ali mi potem zadostuje potrdilo o priporočeni pošiljki kot dokaz, da smo jo obvestili?
Lep dan
manca
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Ne vem, če dobro razumem:
Čeprav je veljala pogodba do 25.7. je ona še vedno delala 5.9???
Če je temu tako je enako kot, da je delavka zaposlena za nedoločen čas. Pred kratkim je bilo nekaj rečenega na to temo, pobrskajte.
Čeprav je veljala pogodba do 25.7. je ona še vedno delala 5.9???
Če je temu tako je enako kot, da je delavka zaposlena za nedoločen čas. Pred kratkim je bilo nekaj rečenega na to temo, pobrskajte.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net