Spet nekaj o mobilnih telefonih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Spet nekaj o mobilnih telefonih

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

Delavci imajo v uporabi mobilnike, izključno za službene pogovore. Dogovorjeno je tudi, koliko približno smejo porabiti, ni pa to nikjer zapisano. Prejšnji mesec pa je nekaj delavcev dovoljeno porabo preseglo.

In zdaj... kaj s to razliko? Delavcem izstaviti račune za preseženo porabo? Odtegniti pri plači? Izstaviti račune in potem odtegniti pri plači?

Če ima mogoče kdo tak primer...
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Mi imamo dovoljeno porabo napisano pri izjavi za boniteto sl. mobitela, če pa delavec preseže dovoljeno porabo se mu izstavi račun in odtrga pri plači. Izjavo pa so podpisali, tako da se z vsem strinjajo.
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

Hvala za hiter odgovor. :)

Pri nas se boniteta sicer ne obračunava, ker so telefoni, kot rečeno, samo za službene pogovore. In tudi presežek porabe izvira iz službenih pogovorov - bi rekla, nekako zaradi neupoštevanja navodil.

Kaj pa napišete v besedilo računa? Npr. "Zaračunavamo vam preseženo porabo za tel. št. ... "? Znesek pa bi bil neto presežek pogovorov plus DDV? Je tako pravilno?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mi računa ne izstavimo, če presežejo porabo. Ampak to zabeležimo na računu za mobitel in ustrezno zmanjšamo vstopni DDV, preseženi znesek pa knjižimo kot terjatev do delavca in mu to trgamo pri plači. :)
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Na račun napišemo presežena poraba stroškov za mobitel.
Na izjavi smo napisali:
- dovolim, da se mi prekoračen znesek stroškov pogovorov in naročnine mobitela nad ...... sit, odtrga od plače.

Stroške mobitela se gleda brez ddv-ja, ker le tega plačamo, ko izstavimo račun, odbijemo pa si ga, ko račun od mobitela prejmemo.
Odgovori