Vpis v sodni register
Moderator: Mirko Zbačnik
Vpis v sodni register
Pozdravljeni!
V roku enega meseca bomo spremenili sedež poslovanja. Zanima me, kakšen je postopek vpisa v sodni register, objava v UL (pripadajoči dokuneti) in koliko časa traja,da vse uredijo?
Lp, Diana.
V roku enega meseca bomo spremenili sedež poslovanja. Zanima me, kakšen je postopek vpisa v sodni register, objava v UL (pripadajoči dokuneti) in koliko časa traja,da vse uredijo?
Lp, Diana.
Čao,
za vpis spremembe v sodni register moraš izpolniti obr. SPR-dobiš ga na internetni strani www.sodisce.si - mislim, da v dveh izvodih in plačaš takso. Ko sodišče reši vašo vlogo(cca do 1 meseca smo mi čakali) Vam pošlje na nov naslov Sklep o spremembi in zraven položnico za objavo v Uradnem Listu, hkrati pa še obrazec s katerim spremembo naslova javiš tudi AJPES-u. Vse ostale moraš sama obvestiti, tudi davčno.
LP
za vpis spremembe v sodni register moraš izpolniti obr. SPR-dobiš ga na internetni strani www.sodisce.si - mislim, da v dveh izvodih in plačaš takso. Ko sodišče reši vašo vlogo(cca do 1 meseca smo mi čakali) Vam pošlje na nov naslov Sklep o spremembi in zraven položnico za objavo v Uradnem Listu, hkrati pa še obrazec s katerim spremembo naslova javiš tudi AJPES-u. Vse ostale moraš sama obvestiti, tudi davčno.
LP
N.B.
Super. Predvidevam, da imate knjigo sklepov,v bistvu jo morate imeti. V knjigo sklepov boste napisal sklep, da podjetje to in to spreminja naslov družbe, ki se sedaj glasi...... Potem boste šli z to knjigo k notarju, kjer vam bodo naredili prepis tega sklepa iz knjige in ga overili. Ta prepis pa boste priložili k obrazcu SPR in sicer SPR št. 0 in št. 1. ter priložili sodne takse v višini 14.250,00 SIT.
Ups,ANAID, še nekaj sem pozabila. Kako imate napisan sedež v aktu o ustanovitvi, če je npr. napisano. Sedež podetja je Ljubljana, poslovni naslov npr. Slovenska cesta 12, potem je dovolj tako kot sem napisala. Če pa je v aktu napisano, sedež podjetja je Ljubljana, Slovenska cesta 12, potem je potrebno prepisati akt podjetja pod sedež navesti novi naslov in ta čistopis poslati zraven sodišču k obrazcem sprememb 0 in 1 in prepisu iz knjige sklepov, posebej pa pripnete prazen list, kjer napišete priloga 1 in Vpišejo se spremembe akta o ustanovitvi družbe, dodati pa morate še 4.750,00 SIT sodne takse.
Sonja zdej pa še odgovor tebi.
Če ima družba več lastnikov, potem je za spremembo sedeža potreben notarski zapis, se reče notar potrdi sklepe, potrdi čistopis družbene pogodbe, vsi druženiki morajo k notarju in podpisati zapis. Če pa je en lastnik potem se v knjigo sklepov napiše tako kot sem že zgoraj napisala in se samo overi prepis sklepa pri notarju, ker je bistvena razlika v ceni (50.000,00 SIT proti 2.500,00 SIT - ta cena ni čisto taka, vendar tako nekako).
Če ima družba več lastnikov, potem je za spremembo sedeža potreben notarski zapis, se reče notar potrdi sklepe, potrdi čistopis družbene pogodbe, vsi druženiki morajo k notarju in podpisati zapis. Če pa je en lastnik potem se v knjigo sklepov napiše tako kot sem že zgoraj napisala in se samo overi prepis sklepa pri notarju, ker je bistvena razlika v ceni (50.000,00 SIT proti 2.500,00 SIT - ta cena ni čisto taka, vendar tako nekako).