Subvencija v enkratnem znesku od Zavoda RS za zaposlovanje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
katka11
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Subvencija v enkratnem znesku od Zavoda RS za zaposlovanje

Odgovor Napisal/-a katka11 »

A mi lahko kdo pomaga kako naj poknjižim subvencijo, ki jo je naše podjetje dobilo od Zavoda RS za zaposlovanje. Dobili smo subvencijo za težje zaposljive osebe, ki so na zavodu že več časa. Z delavcem smo sklenili pogodbo o zaposlitvi za 1 leto. Subvencija je namenjena kritju dela plače in dela prispevkov, vendar v pogodbi ni točno definirano koliko. Denar je prišel na TRR. Ali to poknjižim kar 110 B/161 D in pri plači del prispevkov in del bruto plače na 161 B, namesto v stroške 47, in na 25 D? :?

1000 x Hvala!!!!!!!!!!!!!
katka
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Mi dobimo subvencijo za zaposlene invalide vsak mesec in knjižim na konto 768!
katka11
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a katka11 »

Hvala Naša!

Lep dan!
katka
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Jaz sem dobila subvencijo v enkratnem znesku, pogoj pa je zaposlitev osebe za čas 1 leta.
Prihodke sem razdelila na eno leto = 12 mesecev, v letošnje prihodke sem knjižila sorazmerni del (npr. za 3 mesece 3 x 1/12) razliko pa na časovne razmejitve. Tudi na zvezi so mi potrdili da je toko prav.

Lp
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Larisa kako bi pa knjižili subvencijo za zaposlitev osebe, ki imam status invalida?! Da prejmeš 1.800.000 SIT ga je potrebno zaposliti za nedoločen čas in naj bi bil (po pogodbi z ZRSZ) zaposlen v firmi vsaj 3 leta. Ali bi vi razmejili na tri leta prihodek ali kako???

Hvala za pomoč! NINA
Odgovori