Izplačilo potnih nalogov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
črtica
Nov član
Nov član

Izplačilo potnih nalogov

Odgovor Napisal/-a črtica »

Vem, da se ponavadi potni nalogi izplačujejo v gotovini iz blagajne, naš zaposleni pa želi, da bi mu nakazali direktno na njegov račun, kamor prejema plačo. Ali je to možno oziroma dovoljeno? Kje bi lahko o tem kaj več prebrala?
V tem sem še bolj nova! Prosim če lahko kdo hitor odgovori!
Hvala!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Seveda je dovoljeno. Način izplačila ni predpisan. Iz blagajne se izplačuje ponavadi zato, ker delavci ponavadi ne želijo izplačila na TRR.

Znesek potnega naloga nakažete na njegov TRR in uporabite šifro virmana 32 - isto kot malica in potni stroški pri plači. Izplačilo lahko naredite posebej kadarkoli lahko pa se dogovorite za izplačilo pri plači in znesek in številko potnega naloga navedete v isti rubriki na plačilni listi kot malico in potne stroške in nakažete vse skupaj.

Pozdrav vsem,

MG
police
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a police »

Pri nas vse tolarske potne naloge izplačujemo na TRR!
amor
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a amor »

Pri nas izplačujemo po blagajni, vendar se vedno pogosteje odločamo za način kot ga opisuje MG.

amor
marc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a marc »

Tudi v našem podjetju nakazujemo vse potne stroške na TRR, pa tudi izplačila po blagajni nakazujemo na TRR. To delamo že vsaj dve leti, vmes pa smo imeli tudi inšpekcijo in revizijo in ob vprašanju, če se sme nakazovati na račune delavcev, mi je inšpektor odgovoril kot piše tudi MG, da predpisa ni, ki bi o tem odločal.
Tako vi kar mirno nakazujte na TRR-je, pa še bolj elegantno je vse skupaj.

Lp, mm :)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

S predpisi je omejeno poslovanje z gotovino. Pri nas že nekaj let izplačujemo potne stroške izključno na TRR zaposlenih. Iz blagajne izplačujemo samo v nujnih primerih - kar me zelo veseli :) :)
črtica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a črtica »

Hvala vsem za odgovore! To tudi meni bolj ustreza, ker mi ne bo potrebno hodit na banko, vodit blagajne,... Saj veste :)
Sem pa še na nekaj pozabila, in sicer, za koliko časa nazaj mu lahko izplačam. Prinesel mi je potne naloge še za mesec junij! Poleg tega pa seveda še za avgust in september.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Izplačate lahko kadarkoli. Na potni nalog si pa le zabeležite kdaj ste dobila od delavca obračun, da se ne bi kdo spomnil in zahteval kakšnih obresti. Načeloma naj bi bili stroški izplačani najkasneje takrat kot plača - se pravi 18. v mesecu za pretekli mesec..

Pozdrav vsem,

MG
poppy--
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Mi izplačujemo potne naloge pri obračunu plač. Ta znesek presega 100 tisoč tolarjev. Dvignemo ga iz blagajne. Zanima me, če smo v prekršku ker dvignemo več kot 100 tisoč tolarjev na dan?
Kar bo pa bo.
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ansaj »

Zakaj pa nebi smeli dvigniti več kot 100.000,00 SIT na dan?
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Lahko samo potem morate imeti sklep o blagajniškem maksimumu sprejet v vašem aktu ki pa je večji od 100.000.- Ko smo imeli inšpekcijo smo predložili sklep in je bilo ok.
Odgovori