VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zanima me sledeče:
Če zaposleni uporablja tablico ABC, ki je kupljena na podjetje in jo lahko uporablja v službene in privatne namene ali lahko jaz (kot računovodja) izpišem njegovo porabo za posamezen mesec z interneta ali je to že poseganje v njegovo zasebnost - in moram imeti njegovo pisno privolitev, da lahko to naredim?
To namreč že počnem, pa ne bi želela imeti zato kakšnih problemov :?: :idea:
HNY666
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a HNY666 »

če bi bila jaz stranka bi se pošteno razjezila.
;-)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mene to ne zanima, ali se zaposleni jezijo, mene samo zanima ali mi morajo s podpisom potrditi, da se strinjajo s tem. V nasprotnem primeru bom od njih zahtevala potrdilo o plačani cestnini, pa ne bom delala izpisov ... ampak ko sem to omenila, so se pa res jezili :)
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

Če je kartica last podjetja, so tudi izpisi last podjetja in ne zasebnost delavca. Itak bi vam pa zaposleni MORALI posredovati natančen popis uporabe - kako pa naj drugače pravilno obračunavate stroške? Torej, ali dajo popis sami in za pravilnost jamčijo s podpisom (enako kot pri prevoženih kilometrih za avto), ali pa si sami kljukate izpise. To drugo se meni itak zdi bolj zamudno. Razburjat se pa nimajo kaj. Skratka, če mene vprašate, bi predlagala, da zaposleni vodijo evidenco, saj so to dolžni početi.
Odgovori