prodaja artiklov zaposlenim

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

prodaja artiklov zaposlenim

Odgovor Napisal/-a andrejp »

Pozdravljeni!

Po kakšnih cenah lahko prodajamo izdelke, ki jih tržimo, zaposlenim, glede na to, da imajo tudi stranke različne cene (skonte). Nekje sem zasledil, da je stališče davčne, da po najvišjih možnih tržnih cenah. Ali to drži?

Kako pa drugje to delate, če bi zaposleni radi kupovali v svojem podjetju?

Hvala
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Mislim, da če prodajate po nižjih cenah kakor drugim strankam, je to za delavce boniteta in je treba to obračunat pri plači. Ta razlika pri ceni se prišteje osnovi za davek.
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a andrejp »

Problem je, ker različnim strankam dajemo različne rabate. Zato me zanima, kakšen rabat lahko damo zaposlenemu. Najmanjši ali lahko največji, kolikor ga je dobila kakšna stranka...
mačica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mačica »

andrejp napisal/-a:Problem je, ker različnim strankam dajemo različne rabate. Zato me zanima, kakšen rabat lahko damo zaposlenemu. Najmanjši ali lahko največji, kolikor ga je dobila kakšna stranka...
Mi dajemo našim zaposlenim artikle po zelo ugodnih cenah (s popustom na veleprodajne cene), vendar pa si mora zato najti nek alias, kajti, kot je napisala naša, bi v nasprotnem primeru za razliko morali obračunati boniteto.
vesna.crncec
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vesna.crncec »

tudi mi prodamo po nižjih cenah samo račun pač ni izstavljen na zaposlenega ampak na nekoga drugega, na kakšnega njegovega sorodnika ali znanca.
Odgovori