pozdravljeni
zanima me do katere višine je možno izplačevati kadrovske štipendije, da le te ne bi bile podvržene nobenom dajatvam(prispevki, davki, akontacija dohodnine ipd.).
hvala
kadrovska štipendija
Moderator: Mirko Zbačnik
kadrovska štipendija
naj ti sije sonček.
-
MalaJagoda
- Novinec

99. člen Zakona o dohodnini
V davčno osnovo od drugih dohodkov se ne všteva kadrovska štipendija in druga štipendija, izplačana mesečno štipendistu za študij v Sloveniji do višine minimalne plače in za študij v tujini do višine minimalne plače, povečane za 60%. Pri določanju višine minimalne plače se upošteva minimalna plača, kot je določena z zakonom, ki ureja minimalno plačo.
To pomeni okoli 120.000 na mesec.
V davčno osnovo od drugih dohodkov se ne všteva kadrovska štipendija in druga štipendija, izplačana mesečno štipendistu za študij v Sloveniji do višine minimalne plače in za študij v tujini do višine minimalne plače, povečane za 60%. Pri določanju višine minimalne plače se upošteva minimalna plača, kot je določena z zakonom, ki ureja minimalno plačo.
To pomeni okoli 120.000 na mesec.
ojla, še eno vprašanje: teh 122.600 je bruto znesek plače, neto iz tega bi prišel tam nekje okoli 87.000. kateri znesek lahko upoštevam torej za višino neobdavčene štipendije-kar polnih 122.600 ali ta neto znesek 87.000,00?
/ker v 99.členu to ni jasno opredeljeno-vsaj meni ne/
hvala za odgovor.
/ker v 99.členu to ni jasno opredeljeno-vsaj meni ne/
hvala za odgovor.
naj ti sije sonček.