Delodajalec (s.p.) je delavcu izplačeval plačo, ni pa (nekaj let!) plačeval prispevkov na DURS.
Delodajalec bi želel, da se delavcu delovna doba vpiše, kar pa ni možno, dokler niso plačane dajatve.
Je dovolj, če plača zgolj dajatve za pokojninsko zavarovanje? Ali je potrebno poravnati vse socialne dajatve?
Lp,
vpis pokojninske dobe
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
vpis pokojninske dobe
Gorazd
Pozdravljeni.
Imam vprašanje, ker me je to, da ni bilo nekaj let plačanih prispevkov, kar malo "šokiralo".
Pri naši izpostavi DURS moraš prispevke plačevati sproti, saj kot s.p. drugače ne moreš k zdravniku, ker ti takoj (nekaterim tudi za zamudne obresti, če jih je več kot 1.000,00 sit) blokirajo zdravstveno kartico in te pri zdravniku tretirajo kot samoplačnika.
Zanima me pri kateri izpostavi oz. uradu DURS-a so tako "ažurni"?
Resnično me zanima.
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem forumovcem.
Imam vprašanje, ker me je to, da ni bilo nekaj let plačanih prispevkov, kar malo "šokiralo".
Pri naši izpostavi DURS moraš prispevke plačevati sproti, saj kot s.p. drugače ne moreš k zdravniku, ker ti takoj (nekaterim tudi za zamudne obresti, če jih je več kot 1.000,00 sit) blokirajo zdravstveno kartico in te pri zdravniku tretirajo kot samoplačnika.
Zanima me pri kateri izpostavi oz. uradu DURS-a so tako "ažurni"?
Resnično me zanima.
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem forumovcem.
Tudi meni ni jasno kako je s.p. uspelo nekaj letno neplačevanje prispevkov. Verjetno delavec ni šel nikoli k zdravniku in sploh ni vedel, da se prispevki ne plačujejo. Kolikor je meni znano, pa vpis delovne dobe v knjižico ni pogojen z plačanimi prispevki. Delovna doba se vpiše, ni pa pokojninkse osnove. Delovno dobo vam vpišejo na pokojninskem zavodu, zato je najboljše, da vprašate tam.