regres za letni dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mv
Začetnik
Začetnik

regres za letni dopust

Odgovor Napisal/-a mv »

DELAVEC JE BIL PRI NAS ZAPOSLEN 6 MESECEV. S SPORAZUMNO PREKINITVIJO DELAVNEGA RAZMERJA JE 1.7.2005 NASTOPIL DELO
V DRUGI DELAVNI ORGANIZACIJI. IZPLAČALI SMO MU POLOVICO LETNEGA REGRESA. ALI JE RES, DA MU MORAMO IZPLAČATI TUDI DRUGO POLOVICO.
HVALA ZA ODGOVORE MM.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če je delavec bil pri vas zaposlen do 30.6.05, mu pripada sorazmerni del regresa za leto 2005, če pa je bil zaposlen do 1.7.05, mu pripada celotne regres.
LP :)
essa
Začetnik
Začetnik
Kraj: kras
Kontakt:

regres

Odgovor Napisal/-a essa »

Mene pa zanima v vezi s to temo naslednje:v firmi sem bila zaposlena do 30.10.2005.Najprej sem imela pogodbo za določen čas do 19.5.2005 in so mi jo nato podaljšali do naslednjega leta,vendar sem dala odpoved s 30.10.2005.Ko se je izplačeval regres v aprilu mesecu sem dobila sorazmerni delež regresa za tisto pogodbo do 19.5.2005.Vem pa,da me pripada celoleten regres in naj bi dobila razliko enkrat konec leta.Ker pa sem dala odpoved in bom na Zavodu me zanima ali mi mora ta firma vseeno izplačati preostanek regresa konec leta tudi,če nisem zaposlena pri drugem delodajalcu?
Hvala za odgovor.
Karmen
zorro
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zorro »

da, ker ste bili zaposleni več kot 6 mesecev
essa
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

gost,hvala...se mi je zdelo,ja,da mi morajo izplačati,samo ni mi jasno,kj in kako,če sm prijavljena na zavodu?al ti morajo nakazati vseeno?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Izpolnili ste pogoj do pravice do celotnega regresa in prijava na zavodu vam te pravice ne ukinja. Delodajalec vam ga je dolžan izplačat, pa magari če greste na Jjupiter :spomezik: . Vsekakor pa v primeru, da vam do konec leta ne bodo izplačali, pokličite na firmo. Regres je iztožljiv.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
essa
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

najlepša hvala za odgovor
mv
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mv »

Delavec je bil pri nas zaposlen 6 mesecev od 1.1.2005 do 30.6.2005 in izpačan mu je bil polovičen regres. Od 1.7. dalje je zaposlen pri novemu
delodajalcu. Kdaj mu je novi delodajalec dolžan izplačati regres za letni dopust (drugo polovico)
Hvala za odgovore mv
brbr
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kaj pa naslednji primer:

1. delovno razmerje od 5.9.05 za določen čas 1 leta. Mi pripada regres za to leto in kdaj lahko računam na izplačilo dela regresa?

lp
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Za leto 2005 vam pripada sorazmerni delež regresa - torej za 4 mesece. Izplačilo je odvisno od delodajalcev, kakšen sistem imajo - nekateri ga izplačujejo mesečno, nekateri v decembru, nekateri pa šele v januarju 2006 - so pa tudi takšne cvetke, ki ga sploh ne izplačajo. Še vedno namreč mislijo, da delavcem regres pripada po 6 mesecih zaposlitve. Po 6 mesecih ja, ampak v celoti.

Lp
Odgovori