povračilo ZZZS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

povračilo ZZZS

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

rada bi samo preverila, kaj vse je potrebno priložiti zahtevku za refundacijo bruto nadomestil plače. izpolnila sem zzzs-jev (excelov) obrazec za refundacijo in priložila potrdilo (iz istega excelovega dokumenta) + "potrdilo o upravičeni zadržanosti z dela".

nisem pa pred tem še nikoli uveljavljala povračila od zzzs, zato me zanima, ali je potrebno dodati še kakšne druge priloge.

pa še to, delavka pred zdajšnjo zaposlitvijo še ni delala, zato sem ji pri obračunu (v breme zzzs) upoštevala plačo in nadomestilo plače za mesece, ko je bilo oboje v breme firme. bruto znesek in število ur sem vnesla v obrazec, ki je sam izračunal nadomestilo...

pa me zanima šeto, če imate s tem obrazcem dobre izkušnje, oz. če v kakšnih primerih prihaja do napak? da je npr. izračun prevelik? kaj se zgodi v takem primeru?

hvala in lep pozdrav!
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

O tej temi smo že veliko govorili, tako da pojdite na IŠČI in vtipkajte refundacija oz. ZZZS, nekaj pa boste našli tudi na straneh ZZZS.

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.n ... 8C00271C9B

LP
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rina »

Jaz imam dobre izkušnje z zzzs. Poslala sem obrazec z napačnim količnikom revalorizacije. Po pošti so mi ga zavrnili ter napisali pravilen znesek. Potem sem samo popravljen obrazec požigosala in poslala nazaj. Bili so zelo korektni ter refundacijo zelo hitro izplačali.
rnrnrn
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rnrnrn »

hvala za odgovore... sicer sem vsa navodila že prebrala, ampak pač nisem 100% v pravilno tolmačenje...

no, samo še to vprašanje:
zahtevek se verjetno naslovi na območno enoto. ali je potrebno napisati tudi "služba za nadomestila in povračila"?

lep pozdrav!
Odgovori