Prenehanje s.p. - katere obrazce oddati.
Moderator: Mirko Zbačnik
Prenehanje s.p. - katere obrazce oddati.
S 30.04.2005 sem prenahal z dejavnostjo s.p. Na davčni upravi me je referentka opozorila, da se ne oddaja več napoved za odmero davka ..
temveč novi obrazec z nazivom obračun davka od dohodkov iz dejav. s kompletno prilogo. Jaz sem ta obrazec kopila v knjigarni vendar prilog ni.
Torej ali kdo ve kaj je potrebno oddati na Durs in tudi na Ajpes.
Že vnaprej hvala za oddgovor.
temveč novi obrazec z nazivom obračun davka od dohodkov iz dejav. s kompletno prilogo. Jaz sem ta obrazec kopila v knjigarni vendar prilog ni.
Torej ali kdo ve kaj je potrebno oddati na Durs in tudi na Ajpes.
Že vnaprej hvala za oddgovor.
Zlati
Pozdravljeni.
Pred kakšnim mesecem sem tudi jaz za eno svojih strank, ki je prenehala z dejavnostjo oddala na DURS novo napoved za odmero... .
Po informacijah, ki sem jih dobila od referentke na DURS, je potrebno oddati samo tisti novi obrazec Obračun davka od dohodkov iz dejavnosti,
pa nič drugega. Rekla je, da imajo taka navodila.
Ima še kdo že izkušnje s tem?
Pred kakšnim mesecem sem tudi jaz za eno svojih strank, ki je prenehala z dejavnostjo oddala na DURS novo napoved za odmero... .
Po informacijah, ki sem jih dobila od referentke na DURS, je potrebno oddati samo tisti novi obrazec Obračun davka od dohodkov iz dejavnosti,
pa nič drugega. Rekla je, da imajo taka navodila.
Ima še kdo že izkušnje s tem?
Hja; mi smo morali poslati ta novi obrazec+bilanco stanja+izkaz poslovnega izida+vse priloge ( zaloge blaga, osnovna sredstva, denar na računu, terjatve, obveznosti,.... )
Potem pa so po 1 mesecu klicali še iz oddelka DDV, da bi pa sedaj še oni radi videli bilanco in vse priloge ( zaloge, osnovna sredstva,..... )
Upam, da bo kaj pomagalo!
Potem pa so po 1 mesecu klicali še iz oddelka DDV, da bi pa sedaj še oni radi videli bilanco in vse priloge ( zaloge, osnovna sredstva,..... )
Upam, da bo kaj pomagalo!
že vnaprej hvala za odgovor
na ajpesovi strani iPRS so očitno samo aktivna podjetja. jaz pa rabim neaktivne s.p.-jekomar66 napisal/-a:stran ajpes
in imenik transakcijskih računov
za tega konkretnega sem v iBonu še našla bilance za leto 2003, za 2004 pa je očitno več ni oddal, tako da sklepam, da je takrat enkrat moral zaključiti z delovanjem
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
Kaj storiti z dolžnikom (s.p.), ki je prenehal z dejavnostjo, pa ni poravnal svojih obveznosti? Dolguje mi cca. 100.000 sit brez obresti... vleče se iz začetka l.2003... seveda ni več dosegljiv na telefone, na pošto ne odgovarja... ni me obvestil o prenehanju ipd.
A lahko kar tako zapreš s.p., čeprav nimaš poravnanih obveznosti?
Sicer bi naj s.p. tudi po prenehanju odgovarjal za obveznosti... ima kdo izkušnje s takšno izterjavo?
Da je vse skupaj še bolj čudno... šlo je za računovodske storitve... ker ni plačal, sem mu dal odpoved... po papirje si nikoli ni prišel... tako da jih še vdeno imam doma... kaj si naj začnem z njimi... mu zaračunam še skladiščenje?
ne vem... lahko kdo pomaga?
A lahko kar tako zapreš s.p., čeprav nimaš poravnanih obveznosti?
Sicer bi naj s.p. tudi po prenehanju odgovarjal za obveznosti... ima kdo izkušnje s takšno izterjavo?
Da je vse skupaj še bolj čudno... šlo je za računovodske storitve... ker ni plačal, sem mu dal odpoved... po papirje si nikoli ni prišel... tako da jih še vdeno imam doma... kaj si naj začnem z njimi... mu zaračunam še skladiščenje?
ne vem... lahko kdo pomaga?
Gorazd
Gorazd,
vse papirje mu morate vrniti, sicer se vam lahko zgodi kakšna nevšečnost z davčne strani. Nekoč sem imela podoben primer, s.p. ni prišel k meni po dokumentacijo zato ker mi je bil dolžan plačilo. Potem so z davkariji opravljali davčni pregled za nazaj pri tem s.p. Za poslovne knjige je pač rekel da so pri meni, ter da jih nočem vrniti. Iz davčne so me klicali da papirje dostavim k njim, po pregledu so me dali še sodniku za prekrške ker da sem ovirala poslovanje...
Komaj sem se izmazala...
vse papirje mu morate vrniti, sicer se vam lahko zgodi kakšna nevšečnost z davčne strani. Nekoč sem imela podoben primer, s.p. ni prišel k meni po dokumentacijo zato ker mi je bil dolžan plačilo. Potem so z davkariji opravljali davčni pregled za nazaj pri tem s.p. Za poslovne knjige je pač rekel da so pri meni, ter da jih nočem vrniti. Iz davčne so me klicali da papirje dostavim k njim, po pregledu so me dali še sodniku za prekrške ker da sem ovirala poslovanje...
Komaj sem se izmazala...