Prispevki od popold. dejavnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Alica
Začetnik
Začetnik

Prispevki od popold. dejavnosti

Odgovor Napisal/-a Alica »

Zanima me, če mi lahko kdo odgovori, kaj imam jaz kot "popoldanski s.p." od tistih prispevkov v višini 5414,00 sit, ki jih plačujem vsak mesec. Ali lahko ref.za bolezen, ali imam dodatno del. dobo ali kaj ???
Prosim za odgovore :))))[?][?]
robi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a robi »

Pozdrav,

Imam isto situacijo in mislim, da prav nič ne pridobimo ampak samo "šenkamo" državi.

lp
Scorpy
Nov član
Nov član

Re: Prispevki od popold. dejavnosti

Odgovor Napisal/-a Scorpy »

Alica napisal/-a:Zanima me, če mi lahko kdo odgovori, kaj imam jaz kot "popoldanski s.p." od tistih prispevkov v višini 5414,00 sit, ki jih plačujem vsak mesec. Ali lahko ref.za bolezen, ali imam dodatno del. dobo ali kaj ???
Prosim za odgovore :))))[?][?]
Dobro vprašanje in brez odgovora še vedno - leto kasneje :-)
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, mislim, da res nimate nič od tega in da samo plačujete državi.
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

po mojih izkušnjah se tu motite

dva primera, ki sem ju doživel v praksi
domača in umetna obrt, seveda popoldanska žena od nosilca domače in umetne obrti se je pri delu poškodovala- zlom desne noge od udarca, stranka je postopala po predpisih in žena je bila na bolniški tri mesece in je prejemala polno bolniško po tridesetih delovnih dneh, čeprav ni nikjer zaposlena

montaža železnih konstrukcij na terenu nosilec dejavnosti je imel popoldansko obrt zrušil se mu je delovni oder, v nesreči je utrpel poškodbo noge sedaj je delovni invalid druge kategorije iz dela in uživa vse pravice, ki mu na podlagi tega pripadajo, v primeru da bi bila poškodba izven delovnega mesta, ne bi imel priznane invalidnine in tudi ne tako velike pokojnine

toliko o glede brezveznih parih jurjih, ki jih plačujemo popoldanci davčni
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Fajn, če je tako. Jaz nikogar ne takšnega ne poznam-. še iz rednega delovnega razmerja ali s. p. pridejo težko do invalidnosti.
komar66
Računovodja
Računovodja

iz izkušenj vem, pa tudi sam velikokrat dam nasvet ob poškodbi pojdi na urgenco in reci da te je pes ugriznil namesto da rečeš da si se porezal ob stroju, ker je mnogokrat prevelik cirkus zaradi poškodbe pri delu /alkotesti, zapisnik, delovna inšpekcija, policija, sodnik za prekrške.../ kdaj se pa splača postopek speljat do konca, predvsem če je situacija čista
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Domača obrt je lahko tudi dopolnilna dejavnost, ki se zopet razlikoje od popoldanskega s.p.-ja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
komar66
Računovodja
Računovodja

kolikor je meni znano se dopolnilna dejavnost na kmetiji glede teh dveh položnic ne razlikuje
pri drugih stvareh ja
Odgovori