Prevoz na delo - PREKRŠEK?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
racunovodjaniko
Novinec
Novinec

Prevoz na delo - PREKRŠEK?

Odgovor Napisal/-a racunovodjaniko »

Delodajalec mi je izplačal preveliko vsoto za prevoz na delo. Vsota ni skladna s tem, kar je napisano v izjavi o prevozu na delo, ki sem jo podpisal. Ali sem dolžen delodajalca opozoriti na nepravilno vsoto ali ne? Ali sem kazensko odgovoren za nepravilnosti računovodij?

Hvala za odgovor!
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Eni temu rečemo VEST dragi Niko,pa damo nazaj,kar smo dobili preveč zaradi zmote nekoga.
mm76
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mm76 »

Ne, niste kazensko odgovorni, ampak tudi računovodja je človek in lahko se zmoti...
lp
racunovodjaniko
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a racunovodjaniko »

Stvar je bolj zapletena, kot sem opisal. Gre se za sredstva, ki v vsakem primeru pripadajo meni, zato nihče ne bo odplačeval. Gre se samo zato, ali je to prekršek ali ne, kakšne so lahko sankcije ? (zame in za tiste, ki so naredili napako) ...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sem že mislil, da sem edini te vrste :oops:! Čeprav niste nič krivi, vas zanima, če je to prav. Tudi jaz bi imel slabo vest. Povprašajte delodajalca, kako vam je to obračunal. Mogoče je pa kljub temu prav. Lahko, da v pogodbi ni upošteval vseh parametrov. Saj ni treba takoj povedat, da se vam zdi preveč, le pravilnost vas zanima.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mm76
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mm76 »

Če se gre samo za prevoz na delo, delodajalec vam lahko izplača več kot 31 sit na kilometer, ampak je potrebno obračunati dohodnino.
Če Vam ni obračunal dohodnino, ki bi jo moral, bo moral plačati še zamudne obresti ter dohodnino.
lp
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Namesto ukvarjanja s kazenskim zakonikom, bi morda raje opozorili na napako in razčistili nastalo situacijo. Verjetno tudi vi delate napake in vas delodajalec opozori nanje brez groženj kazenskega zakonika.
Vaš delodajalec oz.računovodska služba, bo slej ko prej odkril/a napako (če sploh je napaka). In napako (če je), bodo odpravili. Vi pa se verjetno ne boste prav dobro počutili, če bodo ugotovili, da ste vedeli za nepravilnosti, a nanje niste opozorili. Kaj pa soodgovornost? Vsaj moralna? Če vam iz naslova česa drugega delodajalec kaj dolguje, mislim, da ni prav, da zamolčite napako in jo na tihem kompenzirate z nečem, za kar mislite, da vam pripada. Jaz bi vse skupaj razčistila z delodajalcem, bi lažje in bolje delala.
Odgovori