Računovodja
Moderator: Mirko Zbačnik
Računovodja
Končala sem ekonomsko šolo, vendar nisem nikoli delala v računovodstvu, to pa mi sedaj sledi. Vpisala se bom v tečaj za računovodje, kjer pa zahtevajo osnove računovodstva-knjigovodstva. Po dvajsetih letih sem večino pozabila. Ali mi lahko kdo svetuje kakšen vodnik naj vzamem za zaćetek, da obnovim znanje (za d.o.o.)?
Mogoče lahko dobite v roke kak učbenik ekonomske šole. Če ste bili pri knjigovodstvu v šoli količ kaj uspešni se boste hitro spomnili.
Če ne bo šlo drugače, pa začnite s kakšnim začetnim tečajem računovodstva. Jaz sem ga pred leti obiskovala, kljub temu, da imam srednjo in višjo ekonomsko. Nekateri tečajniki pa so bili celo iz čisto drugih profilov (gimnazija,trgovska) in niso imeli pojma niti o tem kaj je debet, kaj kredit.
Če ne bo šlo drugače, pa začnite s kakšnim začetnim tečajem računovodstva. Jaz sem ga pred leti obiskovala, kljub temu, da imam srednjo in višjo ekonomsko. Nekateri tečajniki pa so bili celo iz čisto drugih profilov (gimnazija,trgovska) in niso imeli pojma niti o tem kaj je debet, kaj kredit.
slava