ODO-1 licenčnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

ODO-1 licenčnina

Odgovor Napisal/-a vesnak »

Podjetje iz VB nam bo prodalo licenco za dve leti, da lahko predvajamo risanke na naših televizijah.

Prosim, če lahko potrdite postopek v izogib dvojnega obdavčenja in sicer:
1. mi pošljemo naš obrazec KIDO11 ali pa je to KIDO3? temu podjetju v VB, da on potrdi zadevo na njihovi davčni upravi
2. ko dobimo potrjen obrazec z njihove strani, damo mi na našo durs (kam?) zahtevek za izdajo potrdila o rezidenstvu v RS za namene izvajanja konvencij v izogib dvojnega obdavčenja

in ko dobimo vse te papirje, naredimo obrazec ODO1, odbijemo pri plačilu njegovega računa 10% davka (kolikor znaša obdavčitev po sporazumih) ter ga nakažemo na NAŠ DURS

ali je postopek pravilen, ali pa sem spustila kakšen obrazec?

hvala za info s strani tistih, ki so že delali te zadeve
MalaJagoda
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a MalaJagoda »

Pri svoji agentki na Dursu preveri, kdo je pristojen za kido obrazce in potem pri njemu preveri, ce imas prav.

Zakaj bi vasa firma potrebovala potrdilo o rezidentstvu? Kolikor vem, naj bi firma iz VB obrazec potrdila na njihovi davcni oz. prilozila to potrdilo.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

sem klicala in mi je rekla, da pošljem temu tujemu dobavitelju samo obrazec KIDO3 in potem potrjenega z njihove strani na našo davčno upravo;
edino to ne vem ali izpolnimo / vpišemo mi na tem kido3 tudi naše podatke? ali mi izpolnimo zaporedno številko 3 - saj smo mi v tem primeru plačniki davka oz. plačnik plačil uporabe premoženjskih pravic
MalaJagoda
Novinec
Novinec

Jaz sem sama izpolnila obrazec v slovenscini in anglescini. Obrazec je pa prav tako bil slovensko-angleski. Dobavitelju sem ga pa potem poslala kar po mailu, oni pa meni nazaj po posti. Na kido obrazcu je samo podpis in zig dobavitelja, ker davcna ni podpisala, so pa zato izdali potdilo o rezidentstvu. Na naso davcno pa sem prilozila tudi kopijo fakture, sedaj pa cakam odgovor.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

edino to ne vem ali izpolnimo / vpišemo mi na tem kido3 tudi naše podatke? ali mi izpolnimo zaporedno številko 3 - saj smo mi v tem primeru plačniki davka oz. plačnik plačil uporabe premoženjskih pravic
MalaJagoda
Novinec
Novinec

Jaz sem na obrazcu izpolnila vse prve stiri tocke, da dobavitelj ni imel nic dodatnega dela.
Odgovori